sport

Magyarellenes szurkolói megnyilvánulások miatt büntették a kolozsvári labdarúgóklubot

Nem játszhatja Kolozsváron a két soron következő hazai mérkőzését az Universitatea labdarúgóklub

Nyitókép forrása: origo.hu

 

Szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt nem játszhatja Kolozsváron a két soron következő hazai mérkőzését az Universitatea labdarúgóklub.

 

A román szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azért büntette meg a kisebbik kolozsvári csapatot, mert annak drukkerei a Sepsi OSK elleni, múlt hétfői bajnoki meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, magyarokat sértő molinókat feszítettek ki. A szerdai határozatot a román első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé a honlapján. A pálya betiltása mellett a Kolozsvári Universitatea-nak 25 ezer lejes (kétmillió forintos) bírságot is kell fizetnie.

 

A klub máris közölte, hogy a soron következő hazai mérkőzését Medgyesen játssza.

 

Az augusztus 22-én játszott mérkőzést tíz percre félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a szurkolók megnyilvánulásai miatt. A molinók egyikén azt írták: “Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csirájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a “Székelyföld nem létezik” felirat volt olvasható. Az egyetemi csapat ultrái emellett a “Kifele a magyarokkal az országból” jelszót skandálták.

 

A magyarbarátként elkönyvelt CFR Cluj mellett idén második kolozsvári csapatként az Universitatea is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. Sze. 01. 05:11

Nem az emberek elsődlegesen a felelősek a magyarellenességben, hanem a jelenkori politika, mely egyrészt eltűri a történelemhamisításokat, másrészt színte ösztönzi, szájába adja a gyűlöletbeszédet az erre fogékony embereknek. Vannak romániai ismerőseim, akik meg vannak győződve olyan dolgokról, amik nem léteznek, nem beszélve arról, hogy történelmileg igazolva is érzik magukat. Számukra minden csak magyar propaganda, Orbáni diktatúra, minden, ami magyar az rossz, ki kell űzni Románia területéről mindent és mindenkit, aki nem fogadja el az ő szilárd tanaikat. Sajnos az EU nem hogy nem lép fel ezek ellen, de még lovat is ad alájuk, mert a cél ugyanaz, mint Trianonnál, semmit sem változott...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket