Nyitókép: fradi.hu

 

A Ferencváros hazai pályán kezdi meg az Európa-liga csoportküzdelmeit a Trabzonspor ellen. A mérkőzés előtti napon Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Kristoffer Zachariassen válaszolt az újságírói kérdésekre.

 

„Igazán erős csoportba kerültünk, a Trabzonspor és Crvena Zvezda is a BL-selejtezőből került ide, és az AS Monaco is jó erőt képvisel. A múlt évi Európa-ligás tapasztalatokból tanultunk, azokat a hibákat idén nem szabad elkövetnünk. A Trabzonspornál nagyon jó az egyensúly a támadás és a védekezés között, kompakt csapatról beszélünk, nem hiába a Trabzonspor a török bajnok. Maximális nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre, csak és kizárólag így lehetünk sikeresek. Tudjuk, mit jelent a történelmi revans az Újpest ellen, de említhetném a Slovan elleni győzelmet is. Ettől függetlenül nekem ez csak három pontot jelent, ettől még minden nap teljes erőbedobással kell dolgoznunk. A holnapi nap tökéletes teszt arra, hogy meglátjuk, mire vagyunk képesek az Európa-ligában. Papíron a Trabzonspor a favorit, a pályán meg majd meglátjuk.

 

mondta Csercseszov, majd kitért arra, hogy nem jelent nehéz döntést, hogy a jó formában lévő csatárok közül kit küldjön fel kezdőként a pályára. Napról napra nyomon követik, ki milyen állapotban van. Bízik benne, hogy hasonló lesz a hozzáállás és a támadójáték is, mint volt az Újpest ellen. A cseréknek is úgy kell beszállniuk a meccsbe, hogy tartani tudják a színvonalat.

 

A Ferencváros gólerős játékosa, Kristoffer Zachariassen a következőket mondta.

 hirdetes_810x300  

 

„Megfelelően kielemeztük ellenfelünket, megnéztük néhány meccsét. Inkább a támadásra helyezik a hangsúlyt, ami nekünk jó esélyt nyújt a kontrákra. Nagyon jól sikerült számomra az idény eleje, és azt gondolom, még több van bennem, szeretnék tovább fejlődni, gólokkal, gólpasszokkal a csapat segítségére lenni. Nagyon erős csoportba kerültünk, amelyből talán az AS Monaco a legerősebb. Illik hozzánk ez a csoport, hazai pályán bármelyik csapat ellen van győzelmi esélyünk. Az Újpest elleni meccs mindenképpen önbizalomnövelő volt, hiszen hat gólt lőttünk, míg nem kaptunk egyet sem. Jó kielemezni is egy ilyen meccset, egyaránt lehet belőle tanulni és erőt meríteni.”

 

EURÓPA-LIGA, A H-CSOPORT PROGRAMJA
1. forduló, szeptember 8., csütörtök
21.00: Ferencváros–Trabzonspor (török)
21.00: Crvena zvezda (szerb)–AS Monaco (francia)
2. forduló: szeptember 15., csütörtök
18.45: AS Monaco–Ferencváros
18.45: Trabzonspor–Crvena zvezda
3. forduló: október 6., csütörtök
18.45: Crvena zvezda–Ferencváros
18.45: AS Monaco–Trabzonspor
4. forduló: október 13., csütörtök
21.00: Ferencváros–Crvena zvezda
21.00: Trabzonspor–AS Monaco
5. forduló: október 27., csütörtök
21.00: Ferencváros–AS Monaco
21.00: Crvena zvezda–Trabzonspor
6. forduló, november 3., csütörtök
18.45: Trabzonspor–Ferencváros
18.45: AS Monaco–Crvena zvezda

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!