Nyitókép: mlsz.hu

 

A ZTE FC védője, a Lakszakállasról (Komáromi járás) származó Mocsi Attila is meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a férfi A-válogatott szeptemberi keretébe, melyből sérülés miatt hiányzik Nagy Zsolt és Sallai Roland is, így ők egész biztosan nem lehetnek ott a Németország elleni idegenbeli és az Olaszország elleni hazai Nemzetek Ligája-visszavágón.

 

Az Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire nevezett keretben nem szerepelt Varga Kevin, aki azonban nyári klubváltását követően ismét rendszeresen játszik új csapatában, így a szövetségi kapitány újra számít rá. Ezúttal is vannak újoncaink, a 19 éves Kerkez Milos legutóbb csak a kispadon kapott helyet, de ezúttal akár már be is mutatkozhat a felnőttek közt, a 23 éves Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc.

 

forrás: mlsz.hu

 

Ahogy arról már korábban is tudni lehetett, Sallai Roland és Nagy Zsolt sem áll a csapat rendelkezésére sérülés miatt, ami azért is nagy nehézség, mivel a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein szerzett hat gólunkból négyet ők ketten szereztek.

 hirdetes_300x300  

Sajnos már van gyakorlatunk a nehéz helyzetek megoldásában, nem először kell kényszerűségben kulcsjátékosokat pótolnunk. Sallai Roland és Nagy Zsolt helyettesítése nehéz feladat lesz, de a korábbi esetekhez hasonlóan most is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez a lehető legjobban sikerüljön. Maximálisan bízom minden játékosomban, hiszen egyikük sem véletlenül tagja a keretnek. Ezúttal is vannak újoncaink, Kerkez Milos legutóbb csak a padon kapott helyet, de ezúttal akár be is mutatkozhat, Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc. Folyamatosan akarjuk meghívni a kerettagságot kiérdemlő fiatalokat, hogy szokják a komoly nemzetközi mérkőzések színvonalát és bizonyíthassanak.

 

fogalmazott Marco Rossi.

A szövetségi kapitány ezúttal 25 játékost hívott meg a keretbe, akiknek szeptember 23-án Lipcsében Németország ellen, szeptember 26-án pedig a Puskás Arénában Olaszország ellen kell majd helytállniuk.

 

Ismerjük az ellenfeleink szintjét, erősségeit. Azt hiszem, Németország a legnehezebb csapat, akivel szembe kerülhettünk. Hat-hét játékosuk alapember a Bayern Münchenben, azt pedig mindenki láthatja, hogy a bajor csapat mire képes. A német és az olasz válogatott ellen is nagyon nehéz lesz, de ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat, és a szurkolóink ismét büszkék lehessenek ránk

 

tette hozzá a szövetségi kapitány.

 

A keret tagjai szeptember 19-én, hétfőn találkoznak Telkiben, majd szeptember 22-én utaznak el Lipcsébe, az első mérkőzés helyszínére.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.