Nyitókép: mlsz.hu

 

Péntek este a magyar válogatott a lipcsei Red Bull Arénában lép pályára a német nemzeti tizenegy ellen. A Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően Marco Rossi és Schäfer András is beszélt Szalai Ádám visszavonulásáról, az Union Berlin légiósa pedig elárulta, klubja szurkolói közül is sokan a magyar válogatottnak drukkolnak pénteken.

 

Csütörtök délután a férfi A-válogatott megérkezett Lipcsébe. Marco Rossi szövetségi kapitányt a németek elleni NL-találkozó előtt először Szalai Ádám visszavonulásáról kérdezték az újságírók:

 

A helyzet Szalai Ádámot illetően mindig kicsit különleges volt. Mindenkinek jó kapcsolata van a kapitánnyal, nem könnyű elbúcsúzni tőle, de ilyen az élet. Minden játékosunk szép búcsúajándékot szeretne adni Ádámnak: jó játékot és jó eredményt.

 

Hivatalos: Szalai Ádám visszavonul a válogatottságtól

 hirdetes_810x300  

 

A szövetségi kapitány ezek után a ránk váró két találkozóról elmondta, két nagyon nehéz ellenfélre kellett a csapatot, a nyári összetartáshoz képest jóval kevesebb idő alatt, felkészíteni:

 

Több játékosunk is hiányzik, de nem a hiányzókra koncentrálunk, hanem azokra, akik velünk vannak. Sikeresnek érzem a mögöttünk lévő néhány napot. Németországnak és Olaszországnak is az a célja, hogy megnyerjék ezt a csoportot, és a sorsuk még a saját kezükben van. Nehéz dolgunk lesz, de fel vagyunk készülve. A mi célunk mindig az, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Ugyanakkor nem szabad, hogy elvárás legyen a csapattal szemben, hogy pontot szerezzen Németország vagy Olaszország ellen. Nagyon bonyolult találkozó vár ránk pénteken Lipcsében, és most csak erre akarok koncentrálni, nem akarom figyelni a párhuzamos, angol-olasz mérkőzés eredményét.

 

Nemzetek Ligája – A bennmaradás és a csoportelsőség a tét Lipcsében

 

Marco Rossi ezúttal is hangsúlyozta, a csapatnak a földön kell járnia, számára pedig jó eredménynek számítana a sorozat végén, ha benn tudnánk maradni a csoportban.

 

Mindkét találkozón a legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból, és úgy lejönni a pályáról, hogy a szurkolóink büszkék lehessenek ránk!

 

Mocsi Attila: Az egész Felvidéket képviselem a válogatottban

 

Schäfer András a tavaly nyári Európa-bajnokságon gólt fejelt Németországnak, ami természetesen máig különösen kedves emlék számára.

 

Nagyon boldogan jövök vissza Németországba, szinte megváltozott az életem az Eb-n itt szerzett gólom óta. Szalai Ádám visszavonulásával egy nagyon értékes játékost és embert veszít el a csapat, de nem szeretnék negatív hangulatban beszélni róla, inkább ki akarom élvezni vele az utolsó két mérkőzést.

 

fogalmazott Schäfer András.

 

Sérült nélkül kezdte meg az összetartást a férfi A-válogatott

 

Az Union Berlin játékosa elmondta, hogy klubja sok szurkolója árulta el neki, hogy a magyar válogatottnak fognak drukkolni pénteken.

 

Előny, hogy egy magasabban jegyzett bajnokságban játszunk hétről hétre, de az, hogy melyik ligában szereplünk, az a mostani mérkőzés szempontjából nem annyira fontos, hiszen egy válogatott mérkőzés mindig más, mint egy bajnoki forduló. Számolgatni nem szeretnék, a bennmaradás az elsődleges célunk, és ha ez sikerül, akkor álmodhatunk nagyobbat

 

mondta a válogatott középpályása.

 

A Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-találkozó ma este 20:45-kor kezdődik. A találkozón ott lesz a Körkép.sk tudósítója is. Helyszíni fotóinkért és videóinkért kövesse élőben Facebook-oldalunkat!

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.