Nyitókép: körkép.sk

 

A magyar labdarúgó-válogatott Szalai Ádám sarkazásos góljával 1-0-ra nyert a németek vendégeként Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ezzel biztosította bennmaradását az A divízióban.

 

 

A Kerkez Milos személyében újoncot avató magyarok a csapatkapitány Szalai Ádám csodálatos, sarokkal szerzett góljával kerültek előnybe a 17. percben. A nemzeti csapattól 34 évesen hétfőn búcsúzó csatár a 85. válogatottságával beérte Puskás Ferencet, 26. gólja a címeres mezben pedig három pontot ért. A biztos csoportelsőséget viszont azért nem sikerült elérni, mert a négyes másik meccsén az Európa-bajnok olaszok is nyertek az Eb-ezüstérmes Anglia ellen, amely így sereghajtóként kiesett.

 

 hirdetes_400x285  

 

A lipcsei bravúrról mindent elárul, hogy Hansi Flick vezetésével először kapott ki a Nationalelf, amely kilenc győzelem és négy döntetlen után maradt alul.

 

 

A magyar csapat hétfőn fejezi be a sorozat csoportkörét.  A hatodik, utolsó fordulóban éppen az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végez, és bejut a sorozat négyes döntőjébe, vereség esetén pedig második lesz a Squadra Azzurra mögött.

 

 

 

 

 

 

 

MTI

Megosztás:
Címkék: magyar válogatott

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.