Nyitókép forrása:

 

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája hatodik, zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

 

„Itt születtem, s itt halok, mindörökké magyarok” – ezzel a felirattal fogadta a magyar szurkolótábor a kedvenceit. A mérkőzés felvezetéseként a búcsúzó csapatkapitányt, Szalai Ádámot nemcsak a közönség köszöntötte kitörő üdvrivalgással, hanem a kivetítőn is legendás góljait mutatták, miközben a nevétől zengett a telt házas Puskás Aréna. Az FC Basel csatára a Himnusz alatt láthatóan elsírta magát a meghatottságtól, míg az olasz himnusz alatt a közönség ütemes tapssal tett gesztust a szövetségi kapitány, Marco Rossi felé.

 

 

 hirdetes_810x300  

 

A vendégek hatalmas védelmi hibát kihasználva Giacomo Raspadori révén szereztek vezetést a 27. percben. A magyarok nagy lendülettel kezdték a második játékrészt a csoportgyőzelmet jelentő egyenlítés reményében, és egy támadáson belül több gólszerzési lehetőségük is volt, azonban Donnarumma bravúrok sorával akadályozta meg a gólt. A kimaradt helyzeteket pedig jószerivel azonnal megbüntette az Európa-bajnok, ugyanis egy gyors ellenakció végén megduplázta az előnyét.

 

Ezt követően az olasz csapat visszaállt és az eredmény tartására törekedett, a felbátorodó magyarok ugyan beszorították a riválist, azonban vagy kaput tévesztettek, vagy a nagyszerű napot kifogó Donnarumma eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó húsz percre kissé elfáradtak Marco Rossi tanítványai, ami elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a kulcspasszok már pontatlanok voltak, így meddővé enyhült a magyar csapat fölénye.

 

 

Az olaszok sikerükkel megelőzték a tabella élén a magyarokat, ezáltal kijutottak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjére.

 

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

 


A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

 

Budapest, 2022. szeptember 26.
A válogatottságtól búcsúzó Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkõzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2.
MTI/Kovács Tamás

 

MTI

Megosztás:
Címkék: magyar válogatott

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.