sport

Menczer Tamás: Magyarországnak ismét van futballja

"Átélni, hogy a világ legjobb csapatai ellen értünk el kiváló eredményeket, ez egészen elképesztő."

Nyitókép: via Index.hu

 

Magyarország egy olyan ország, amelynek ismét van futballja – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a European Teqball Tour budapesti állomásának vasárnapi ünnepélyes megnyitó ünnepségén.

 

“Sikeres a nemzeti csapatunk, láthatjuk a teltházas stadionokat és az ünneplő embereket, a fiatalok pedig ma már nemcsak Ronaldinhók vagy Ronaldók akarnak lenni, hanem a magyar játékosok is példaképek, Szalai Ádám, Szalai Attila, Nagy Ádám, Schäfer András és a többiek.”

 

– mondta Menczer Tamás. Az államtitkár megjegyezte, a magyaroknak különleges a kötődésük a labdarúgáshoz, hiszen “valaha a világ legjobbjai között voltunk, és joggal érezzük azt, hogy ott van a helyünk elöl”. Hozzátette, hogy harminc évig a “pokolban volt” a magyar futball, felnőtt egy generáció, amely szinte csak vereségekkel találkozott, és évtizedeken keresztül azt élte át, hogy a világ leggyengébb csapatai ellen is félnie kellett.

 

“Ezek után azt átélni, hogy kijutottunk Európa-bajnokságokra és a világ legjobb csapatai ellen értünk el kiváló eredményeket, vagy ahogyan a közelmúltban győzni tudtunk, ez egészen elképesztő.”

 

– mondta Menczer Tamás, hozzátéve, a magyar szurkolók a legjobbak, akik 12. emberként segítik a csapatot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket