Nyitókép: Budapest, 2022. október 12. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgócsapat edzésén az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban 2022. október 12-én. A ferencvárosiak az Európa-liga csoportkörében a szerb Crvena zvezda csapata ellen lépnek pályára október 13-án. MTI/Illyés Tibor

 

A továbbjutás szempontjából kulcsmérkőzés vár a Ferencvárosra a labdarúgó Európa-liga csütörtöki negyedik fordulójában, amikor is a Crvena zvezdát fogadja.

 

Matematikailag ugyan még nem dőlhet el, hogy a magyar bajnok az első kettő között zár a csoportban, de a Konferencia-ligás folytatást garantáló harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, amennyiben saját közönsége előtt sikerül visszavágnia a szerb bajnoknak az egy héttel ezelőtti, belgrádi vereségért, miközben a négyes másik meccsén az AS Monaco legyőzi a Trabzonsport, vagy döntetlent játszik vele. Legutóbb 2004-ben szerepelt magyar csapat tavasszal európai kupasorozatban, akkor a Debreceni VSC jutott az Európa-liga jogelődjének számító UEFA Kupa harmadik fordulójába.

 

A győzelem kivívása ugyanakkor rendkívül nehéznek ígérkezik az után, hogy az éllovas zöld-fehérek két bravúros sikert követően – a Trabzonsport 3-2-re, az AS Monacót 1-0-ra verték – simán, 4-1-re kikaptak a sereghajtó Crvena zvezdától. A belgrádi gárda ugyanis egyrészt nagyszerű formában van, a szerb bajnokságban 12 forduló után veretlenül listavezető, másrészt múlt heti sikerével megragadta utolsó esélyét és versenyben maradt a továbbjutásért. Csütörtökön ugyanezzel a céllal lép pályára a Groupama Arénában, mert ha másodszor is legyőzi a magyar bajnokot, teljesen nyílttá teszi a csoportot a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörében sorozatban hatodszor szereplő piros-fehér klub, amely tavaly a nyolcaddöntőig jutott a második számú európai kupasorozatban.

 

 hirdetes_400x285  

A csütörtöki összecsapást megelőzően az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov, és középpályása, Anderson Esiti részvételével tartottak sajtótájékoztatót.

 

A sajtóeseményen Csercseszovot előbb arról kérdezték, hogy a legutóbbi bajnokin, a DVSC ellen Tokmac, Laidouni és Wingo is sérült volt, mit lehet róluk tudni? Ha pályára lépnek, hány percet kapnak? A vezetőedző erre röviden annyit felelt, hogy van pár sérültkük, akik csütörtökön biztosan nem lépnek pályára, de nincs labdarúgás sérülések nélkül.

 

Ezt követően azt kérdezték tőle, hogy a Crvena zvezda hazai pályán dominálni akarta a mérkőzést, ezúttal is ilyen mérkőzésre számít-e?

 

Nem láttam azt, hogy domináltak volna. Természetesen az eredmények szempontjából lehet ezt mondani, de a statisztikákat nézve 60 százalékban nálunk volt a labda, és nagyon sok olyan tényező volt, ami nem ezt a fajta dominanciát támasztja alá. Kizárólag mérkőzésre-mérkőzésre haladunk, és így gondolkodunk. Nem teljes a csapatunk, vannak sérültjeink, az UEL-kereten pedig nem lehet könnyen változtatni. A legfontosabb dolgunk, hogy felkészüljünk a holnapi mérkőzésre és mindent bele adjunk a pályán, majd a következő mérkőzésen hasonlóan.

 

A játékosok közül többen is úgy érezték, hogy a Crvena zvezda nem jobb csapat, mint a Fradi.

 

Ha a mutatott játékot nézzük, akkor a zvezda jobb volt, 4-1-re megvertek minket. A papíron lévő adatok mások, mint ami a pályán történik. Nem tettünk meg mindent az idegenbeli meccsen, amit előzetesen megbeszéltünk. Jogos volt ez a vereség. Holnap van lehetőségünk mindent kijavítani, és lezárni ezt a dolgot. A zvezda egy nagyon jó csapat, évek óta jól teljesít.

 

Az újságírók végül arra voltak kíváncsiak, hogy Csercseszov milyen mérkőzésre számít.

 

Nagyon kemény mérkőzés lesz, ahol mindkét csapat az eredményességre fog törekedni. Egy előnyünkről már beszéltem, a drukkereink mögöttünk lesznek hazai pályán.

 

A Ferencváros-Crvena zvezda El-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

 

fradi.hu, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!