Nyitókép: mti

 

A Ferencváros 1–1-et játszott odahaza a Monacóval a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában, és ezzel az egy ponttal a csoportja élén végzett. A magyar bajnokcsapat így tavasszal is folytatja szereplését az El-ben.

 

A sorsdöntőnek ígérkező találkozón Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Gojak, Traoré – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

 

A találkozón Wissam Ben Yedder sarokkal szerzett vezetést a vendégeknek a 30. percben. Az egyenlítést és a tavaszi folytatást jelentő gólt Kristoffer Zachariassen lőtte a 82. percben. Legutóbb 2004-ben a Debreceni VSC volt még versenyben magyar csapatként egy kupasorozat tavaszi szezonjában.

 

 hirdetes_300x300  

A nyolcaddöntőt jelentő csoportelsőséghez az is kellett, hogy a kvartett másik mérkőzésén a szerb Crvena zvezda legyőzte a török Trabzonsport. A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön.

 

UEFA Európa Liga, H-csoport, 5. forduló

FTC-Monaco 1-1 (0-1)

Budapest, Ferencváros Stadion, néző: 20517. V.: Jorgji (albán)

 

FTC: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac, 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Zachariassen, Gojak (Marquinhos, a szünetben, 91. Esiti), Traoré – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Monaco: Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta, 41.), Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir, 83.), Ben Yedder
Vezetőedző: Philippe Clement

Sárga lapok: Botka (24.), Dibusz (32.), Laidouni (80.), Besic (93.), ill. Camara (56.), Badiashile (84.)

Gólok: Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

 

 

Csercseszov: nem a pénz focizik

 

Félidőben szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mivel úgy láttam, hogy az első játékrészben időnként túl gyorsan próbáltunk előre játszani. Sok labdavesztésünk volt, ezen szerettünk volna javítani. A szünetben cseréltem, a folytatásban szerettünk volna még offenzívebben játszani. Nem tudtam, hogy az ellenfeleink párharca éppen hogyan alakul, de a célunk a döntetlen kivívása volt. Örülök, hogy a szurkolóink is igazán boldogok lehetnek

 

– kezdte a tréner.

 

 

Mi okozhatja azt, hogy jóval magasabb költségvetéssel rendelkező csapatokat sikerült megelőzni az UEL főtábláján? – kérdezték a vezetőedzőt.

 

– Azt tudjuk, hogy mi a büdzséje az Iváncsának? – kérdezett vissza Sztanyiszlav Csercseszov. – Nem a pénz focizik, hanem a jó játékkal lehet pénzt keresni. Nagyon erős csapat ellen értünk el döntetlent. A siker kulcsa az lehet, hogy az egész csapat egyként tudott egymásért küzdeni.

 

 

Kijelenthető, hogy a Ferencváros megérkezett az európai elitbe? – szólt a következő kérdés.

 

Szerintem még nem vagyunk az elitben, aki ott van, az minden évben továbbjut vagy BL-csoportkört játszik. Mi nem is szeretnénk elitek lenni, mi vagyunk a Ferencváros a maga történelmével és szurkolóival.

 

 

 

fradi.hu, mti, körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Ferencváros Fradi FTC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.