Nyitókép: KFC Komáron/Facebook – archív felvétel

 

Tavaly a DAC-ot és Nagymihály, idén pedig a ViOn Aranyosmarótot ejtette ki a Komáromi FC a Slovnaft Cupból. A lilák így folytathatják útjukat a kupa negyeddöntőjében.

 

November 8-án 13 órától a Fortuna Ligában szereplő FC ViOn Aranyosmarót csapatát fogadta a Komáromi FC a Pintyőkeligetben a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében.

 

Az első félidő még gól nélküli döntetlennel ért véget, a második játékrészben azonban egy az ötösön belüli zűrzavarból a hazaiak jöttek ki jobban, Šimon Šmehyl révén megszerezték a vezetést.

 

 hirdetes_300x300  

A vendégek próbáltak betörni a komáromiak tizenhatosába, és bár volt néhány védelmi hiba, igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ehelyett a hazaiak a hosszabbítás harmadik percében, gyakorlatilag örömfoci kategóriába sorolható megmozdulás végén Bayemi góljával végleg eldöntötték a továbbjutó sorsát.

 

A komáromiak így túlszárnyalják tavalyi teljesítményüket, mikor is a nyolcaddöntőben búcsúztak a kupaszerepléstől.

 

A találkozó után Radványi Miklós vezetőedző a következőképpen értékelte a győzelmet:

 

„Örülök, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kaptak, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, jól játszottak és megmutatták, hogy lehet velük számítani. Ennek nagyon örülök. És örülök annak is, hogy egy NB1-es csapatot legyőztünk és kiejtettünk a kupából is. Azt hiszem, hogy Komárom a történelme során még soha nem volt a legjobb nyolc között, és így egy ilyen történelmi fegyvertényt hajtottunk végre.”

 

Komáromi FC – FC ViOn Aranyosmarót

2:0

gólszerzők: 60. Šmehyl, 93. Bayemi 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.