Nyitókép: facebook.com/KFC Komárno

 

Igazi futballünnepre készülhetnek a komáromiak jövőre, mikor is az előző bajnok Spartak Trnava csapatát fogadják majd a lilák a Slovnaft Cup negyeddöntőjében.

 

Valóra vált Radványi Miklós kívánsága, miszerint szeretné, ha újabb Fortuna Ligás csapattal mérkőzhetne meg csapata a kupában való továbbjutásért. Kedden délelőtt a lebonyolító Szlovák Labdarúgó-szövetség sorsolásán nem is akármelyik csapattal, egyenesen a tavalyi kupagyőztes Nagyszombattal párosította össze Fortuna a KFC-t.

 

Mint ismert, a negyeddöntőbe négy fortunaligás – Spartak Nagyszombat, mint címvédő, AS Trencsén, MFK Tatran Liptószentmiklós, MFK Szakolca – és három másodosztálybeli csapat – Komáromi FC, 1. FC Tatran Eperjes, STK Somorja – jutott be. Az utolsó, nyolcadik hely sorsa még nem dőlt el, miután a Besztercebánya – Slovan találkozót még nem játszották le.

 

 hirdetes_300x300  

A sorsolás során kiderült, hogy a címvédő Spartak abba a Komáromba látogat, ahol tavaly a DAC és Nagymihály, idén pedig Aranyosmarót is elvérzett. Liptószentmiklós Szakolcát, Eperjes pedig Trencsént fogadja majd. Somorjának pedig a Besztercebánya-Slovan párharc győztese jut.

 

A sorsolás érdekessége, hogy ezúttal mind a három másodosztálybeli csapat hazai környezetben próbálhatja meg kivívni a továbbjutást, így komoly futballünnepre készülhetnek februárban a komáromiak.

 

A negyeddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapja 2023. február 28., 14:00. A finálét jövő tavasszal a nagyszombati Anton Malatinský Stadionban bonyolítják majd le.

 

Slovnaft Cup – Fantasztikus eredmény, negyeddöntős a Komáromi FC!

 

Slovnaft Cup – negyeddöntő

 

KFC Komárno – Spartak Trnava

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Skalica

1. FC Tatran Prešov – AS Trenčín

ŠTK Šamorín – MFK Dukla Banská Bystrica / ŠK Slovan Bratislava

 

A Komáromi FC idén is a második fordulóban kapcsolódott be a kupaszereplésbe. Először Nádszegre látogattak, ahol 7:1-es győzelmet arattak, majd Nagyölveden léptek pályára, ahol hasonlóan szép, 6:1-es komáromi győzelem lett a végeredmény. A negyedik fordulóban a másodosztály élbolyában szereplő FC Kassa volt Radványiék ellenfele. Itt izgalmas végjátékban sikerült idegenben 3:2-re megverni a keletieket.

 

Első hazai kupameccsét idén a nyolcaddöntő során játszotta a KFC, mikor is a Fortuna Ligában szereplő FC ViOn Aranyosmarót látogatott a komáromi Városi Stadionba. Az élvonalbeli csapatnak végül egy 2:0-ás vereséggel és a kupából való kiesés tudatával kellett hazatérnie.

A Komáromi FC ezzel története során először harcolta ki a negyeddöntős kupaszereplést – tavaly a legjobb 16 között búcsúztak Zsolna ellen.

 

A teljes sorsolás itt tekinthető meg:

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.