Nyitókép: MKSZ/Kovács Anikó

 

„Alapvetés lenne, hogy minél többet használjuk a szélsőinket. Ha a belső posztokon megfelelően fogunk előnyöket szerezni, és jól teljesítünk, akkor a szélsőink is eredményesek lesznek. Mindenképpen szükségünk van rá, hogy ne csak a belső posztokon erőlködjünk, és úgy vélem, minden szélről lőtt gól aranyat fog érni nekünk” – nyilatkozta az MTI-nek szerda este Kristianstadban a TVB Stuttgart játékosa.

 

Az elmúlt években a férfiválogatott esetében visszatérő probléma volt, hogy kevés veszélyt jelentettek támadásban a szélsők, ezért az ellenfelek számára kézenfekvő volt, hogy elég középen védekezniük a magyarok ellen.

 

A válogatott csütörtökön 18 órától Dél-Korea ellen kezdi meg szereplését a csoportkörben, majd szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett jut, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményüket. A magyar együttes a göteborgi középdöntőben a Svédország, Brazília, Uruguay, Zöld-foki-szigetek négyes első három helyezettjével játszhat. A középdöntőcsoportok első és második helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe.

 

A magyar szövetség elvárása a legjobb hét közé kerülés a válogatottal szemben, mert az garantálná a részvételt a jövő évi párizsi olimpia egyik selejtezőtornáján.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
2023. január 12., csütörtök
18.00:
 Magyarország–Dél-Korea
2023. január 14., szombat
20.30:
 Izland–Magyarország
2023. január 16., hétfő
20.30: Portugália–Magyarország

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!