Nyitókép: Rosta Miklós, valamint a dél-koreai Pak Jung Dzsun és Ri Szong Min a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. MTI/Kovács Tamás

 

Az első félidő végén már tíz góllal vezetett Korea ellen, végül nyolcgólos különbségű győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

 

Megkezdte szereplését a svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a férfi kézilabda-válogatott. Chema Rodriguez szövetségi kapitány döntése értelmében a Dél-Korea elleni első meccset Leimeter Csaba és Kovacsics Péter hagyta ki.

 

A magyar együttes szerezte a találkozó első találatát, de a koreaiak gyorsan egyenlíteni tudtak. Ancsin Gábor ráijesztett a magyar szurkolókra, a 2. percben megsérült és az öltözőbe ment, de a félidő hajrájára már ismét a pályán volt. 2-2 után elléptek Lékaiaék, már 5-2-re is vezettek. A folytatásban is jobban játszott a magyar együttes, és a félidő közepén már ötgólos volt az előny.

 hirdetes_810x300  

 

A szünetre a helyzeteit jól kihasználó, a kapuban egy remekül – 35 százalékos hatékonysággal – védő Miklert maga mögött tudó és egy elég sokat hibázó ellenféllel szemben álló magyar együttes már tízgólos előnyben volt (21-11).

 

Magyar gólokkal kezdődött a második játékrész, de a magyar kiállításoknak köszönhetően a koreaiak tudtak ezekre válaszolni, miközben több üres kapus lehetőséget is kihagytak. A 40. percre így is feljöttek nyolc gólra, amihez kellett az is, hogy három kimaradt hétméteresnél járt a magyar együttes.

 

A magyar kapuban Székely, a koreaiaknál Kim Dong-uk mutatott be több bravúros védést is, de tíz perccel a vége előtt továbbra is megvolt a nyolcgólos különbség. Az 58. percig kellett várni az első üres kapus koreai gólra, de ekkorra már eldőltek a lényegi kérdések, hiszen továbbra is nyolccal mentek Bodóék és ez a végére sem változott. A meccs emberének a koreaiak kapusát, Kim Dong-ukot választották.

 

Lékai Máté hét, Rosta Miklós és Rodríguez Álvarez Pedro öt-öt góllal, Mikler Roland hat, Székely Márton öt védéssel járult hozzá a vártnál simább sikerhez. A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

 

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország – Dél-Korea 35-27 (21-11)

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!