Nyitókép: BBC

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi eljárást indított az argentinok ellen „sértő magatartás” és a „fair play” megsértése miatt. Mégpedig azért, ahogy viselkedtek közvetlenül az „Albicelestes” győzelme után a katari világbajnokság döntőjében a franciák felett.

 

Az Argentin Labdarúgó-szövetséget (AFA) is megvádolták a játékosok és tisztségviselők esetleges „nem megfelelő viselkedésével”, valamint a média- és marketingszabályok megsértésével a torna során. A FIFA  egyelőre nem pontosította, hogy kiket kíván vizsgálat alá vonni.

 

Argentina's bus parade
Kép forrása: BBC

 

 hirdetes_810x300  

Az angol Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez azonban vélhetően köztük van. A meccs után a torna legjobb kapusának választott kapuvédő a trófeával szemtelen gesztust tett. Később videó is megjelent róla, ahogy az öltözőben kigúnyolja a franciák sztárjátékosát, Kylian Mbappét. Az argentin keret tagjai és más hivatalos személyek sértő dalt énekeltek a médiáról, miközben a mix zónában ünnepeltek.

 

Más csapatok is büntetést kaptak

 

A FIFA a horvátokkal szemben is vizsgálódik a diszkriminációs szabályok esetleges megsértése miatt. A szerbek viszont 50 ezer svájci frank pénzbüntetést és a stadion 25 százalékának bezárását kapták, miután szurkolóik a svájciak elleni párharcban a koszovói származású svájciak kárára illetlen rigmusokat skandáltak.

 

Mexikó 100 ezer svájci frank büntetést kénytelen fizetni szurkolóik homofób viselkedése miatt a katari vb két mérkőzését is.

 

Ekvádor pedig 20 ezer frankot fizethet azért, ahogy a Katar elleni nyitómeccsükön a szomszéd országot, Chilét szapulták.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!