Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

A legutóbbi két világbajnokságot megnyerő dánok igazolták klasszisukat, a játék minden elemében jobbak voltak a magyar együttesnél és sima győzelmet arattak.

 

Súlyos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében Dániától.

 

A dánok kezdték a találkozót és Mikkel Hansen révén övék volt az első gól is. Az első magyar lehetőség kimaradt, az ellenakcióból pedig ismét betalált a skandináv csapat. Újabb kimaradt magyar lehetőség, újabb dán gól, így a harmadik perc végére már három góllal vezetett az ellenfél.

 hirdetes_810x300  

 

Lékai két hetesével és egy határozottabb védekezéssel feljött a magyar együttes egy gólra, majd mindkét oldalon a kapusok lettek a főszereplők, Landin és Mikler Roland is ziccereket védett.

 

A 10. perc végére visszaállt a háromgólos különbség, a magyar együttes nem igazán találta a dán védekezés ellenszerét. Ellenfelünk még kettős emberhátrányból is betalált, miközben az első húsz percben mindössze három magyar játékos (Lékai, Ancsin, Bodó) volt eredményes, így tíz perccel a félidő vége előtt már öt góllal mentek a dánok.

 

A szünetig nem is sikerült közelebb kerülni hozzájuk, gyorsabban, pontosabban és sokkal kevesebb hibával és eladott labdával játszottak, ráadásul a lerohanásaikra nem igazán volt ellenszerünk, így a félidőben kilenc góllal vezettek (21-12). Ráadásul az utolsó támadásnál Szitát ki is állították, így a második félidőt emberhátrányban kezdték Lékaiék.

 

Bár mi kezdtük a játékrészt, az első gólt mégis az ellenfél szerezte. amíg őket feldobta a magabiztos vezetés, a magyar együttes  egy teljesen szétesett csapat benyomását keltette, így a 35. percben már tizenkét gólos volt a különbség. Amíg a dánok a 40. percig 82 százalékos hatékonysággal lőttek, addig a magyar csapat mindössze 46 százalékosan.

 

A dánok visszavettek a lendületből, a félidő közepén hosszú percekig nem találtak be, ennek ellenére sem sikerült nagyon közelebb kerülni hozzájuk, az utolsó tíz perc kezdetekor is tucatnyi gól volt az előnyük.

 

A végén már a magyar hétméteresek se mentek be, ugyanakkor a dánok továbbra is remekül pörögtek, mindegy volt nekik, hogy lerohanás vagy felállt védelem, a végén 40 gólig jutottak és tizenhét gólos győzelmet arattak (40-23).

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!