Nyitókép forrása: A Komáromi FC facebook-oldala

 

Több mint 30 kilométeres vonzáskörzetből érkeznek Komáromba az ifjú focisták, hogy csiszolódjanak a KFC tapasztalt edzőinek kezei alatt. Az eredmény pedig kézzel fogható – nemcsak a gólok számában, de az egyre növekvő gyereklétszámban is.

 

Január 9-én megkezdték a téli felkészülést a komáromi ifik is az U7-es csapattól kezdve az U19-esig bezárólag. A fiataloknak heti 4-5 alkalommal tartanak edzést, hétvégén pedig felkészülési mérkőzéseken vagy a fiatalabb, U7–U11-es csapatok focitornákon játszanak – tudtuk meg Michal Tóttól, a Komáromi FC utánpótlásért felelős igazgatójától.

 

Az U7–U13-as utánpótlás csapatok a komáromi alapiskolák tornatermeiben edzenek, míg a nagyobbak a magyarországi Komárom műfüves pályáján, vagy a KFC stadionjában.

 

 hirdetes_300x300  

„Egyelőre minden a tervek szerint halad, ahogy azt az edzők betervezték az edzésprogramban. A srácok nagyon jól dolgoznak, látszik, hogy megértik, komoly, nehéz tavasz vár rájuk, mivel a lehető legjobban akarjuk képviselni a Komáromi FC-t”

 

nyilatkozta a Körképnek Tót.

 

 

„Az idősebbek szerdán és szombaton játsszák a felkészülési mérkőzéseiket, ahol első- és másodosztálybeli csapatokkal mérkőznek meg. Ez nagyon jól felkészíti őket a tavaszi idényre. Az U8–U11-es csapataink Magyarországra járnak focitornákra, ahol az olyan klubok legjobbjaival mérik össze tudásukat, mint az MTK, Vasas, Dorog, Győr”

 

tette hozzá Tót.

 

 

Az őszi idényt értékelve Tót elmondta, hogy nagyon sikeresek voltak nemcsak a bajnokságban való eredmények terén, de a szlovák utánpótlás-válogatottakban való szereplésben is.

 

„Szinte mindegyik utánpótlás-kategóriában van 4-5 játékosunk, akik járnak az U-válogatottak összetartásaira, amire a múltban nem volt példa. Ez is arról tanúskodik, hogy a Komáromi FC-ben jó úton haladunk az ifjú labdarúgók nevelésével”

 

zárta Tót.

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!