Férfi kézi-vb: Szeretnék jó érzésekkel befejezni a világbajnokságot a magyarok - Körkép.sk

Hirdetés (X)

sport

Férfi kézi-vb: Szeretnék jó érzésekkel befejezni a világbajnokságot a magyarok

Az utolsó meccsen Egyiptom ellen játszunk a hetedik helyért

Nyitókép: mti

 

Egyiptommal játssza utolsó világbajnoki mérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott (kezdés: 15.30), amely két nagyobb vereségen van túl két skandináv csapat ellen, de vasárnap lehetősége van rá, hogy némileg javítson az eredményeken egy olyan ellenféllel szemben, amelytől korábban sosem kapott ki.

 

Az elmúlt napokban egyértelműen kiderült, amit egyébként eddig is pontosan lehetett tudni: a férfi kézilabdában a magyarok nincsenek azon a szinten, amelyen a skandináv csapatok.

 

Az utolsó meccsen Egyiptom ellen játszunk a hetedik helyért, ami ugyancsak nem lesz könnyű, mert az ellenfél az elmúlt világversenyeken szép eredményeket ért el, ezen a vébén kilenc góllal győzte le a 2020-ban még Eb-ezüstérmes Horvátországot a csoportkörben, és legutóbb a németektől is csak hosszabbításban kapott ki egy góllal.

 

SJE Nyílt nap

„Szeretnénk jó érzésekkel befejezni a világbajnokságot  ”

 

nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Chema Rodríguez szövetségi kapitány, és az összecsapás egyik érdekessége, hogy Egyiptom kispadján Roberto Parrondo ül, akivel csapattársak voltak a Valladolid és a Ciudad Real csapatában, sőt, utóbbiban kétszer is együtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját.

 

“Barátok vagyunk Robertóval, sok-sok éven át játszottunk együtt, de nem nevezném ezt a mi csatánknak, legfeljebb akkor lenne az, ha mondjuk a világbajnoki döntőben játszanánk. Persze mindketten győzni akarunk, de ez eddig egyetlen meccsen sem volt másképp. Mindenki győzelemmel szeretné befejezni a tornát, mi is, ők is, hogy kicsit elégedettebben menjünk haza, ezért mindent bele kell adnunk most is.”

 

A kapitány szerint az ötödik–nyolcadik helyekért eleve nehéz játszani, hiszen ezek a csapatok az elődöntőbe szerettek volna jutni, és csalódottak, mert nem sikerült. A játékosok egyrészt ezért fáradtak fizikailag és mentálisan, másrészt azért, mert hetek óta kétnaponta játsszák a meccseiket, és két olyan csata áll ilyenkor előttük, amelyeken már nem küzdhetnek eredeti céljaikért.

 

„Több energiát kell mozgósítani, hogy jó eredményt tudjunk elérni ezeken a meccseken, mert akármennyire fáradt vagy, azért más, ha mondjuk éremért játszol”

 

magyarázta Chema Rodríguez, aki szerint Egyiptom ellen sem lesz könnyebb.

 

“Más stílusban kézilabdáznak az afrikaiak, mint a skandináv csapatok, de van, amiben jobbak náluk, és van, amiben gyengébbek. Kicsit talán kevesebbet futnak, de annyival azért nem, viszont sok variációt ismernek támadásban. A skandináv csapatok ellen sokszor taktikai szempontból nem lenne annyira nehéz, azonban a fizikai fölényükkel, a gyorsaságukkal, a lendületükkel, az egy egy és a kettő kettő elleni játékkal megoldanak mindent, Egyiptomnak ugyanakkor öt-hat variációja is van egy-egy szituáció lezárására.”

 

Az Egyiptom-Magyarország találkozó vasárnap 15:30-kor kezdődik.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket