Nyitókép: dac1904.sk

 

Idáig jól teljesít a DAC tavasszal, a Slovannal szemben emberhátrányban sikerült otthon tartani egy pontot, majd múlt héten Nagymihályról tudtak három pontot rabolni Kalmárék. A tabellán őket követő Spartak Trnava elől már öt pontra tudtak eljönni, miközben a Slovannak már csak egy pont az előnye a dunaszerdahelyiek előtt.

 

Ennek fényében egyértelmű, hogy hozni kell szombat délután a kötelezőt a Mol Arénában, és le kell győzni a 11. helyen álló újonc Szakolcát.

 

A DAC az első 20 forduló során 42 pontot gyűjtött, ami történelmi rekord a klub életében, ráadásul már 13 mérkőzés óta veretlenek.

 

 hirdetes_400x285  

„Kellemetlen csapat a Szakolca, ezért nehéz meccsre számítok. Nekünk azonban elsősorban magunkra kell összpontosítanunk, a saját játékunkat produkálnunk és azt csinálni, amit eddig is. Bízom benne, hogy ezzel otthon tartjuk a pontokat, amelyek a végelszámolásnál nagyon fontosak lehetnek. Valószínűleg a vendégek inkább hátulról fognak építkezni, ezért főleg a gyors ellentámadásaikra és a pontrúgásaikra kell odafigyelnünk. Ha ezeket hatástalanítjuk és megmutatjuk az erősségeinket, bízom benne, hogy sikerrel vesszük az akadályt”

 

nyilatkozta a mérkőzés előtt a klub honlapján Milan Dimun.

 

„Ismerjük a tabella állását és úgy gondolom, rendszeresen olyan teljesítményt nyújtunk, amely csalogató lehet a szurkolók számára. Ezért bízom benne, hogy ezúttal is a lehető legnagyobb számban látogatnak ki a stadionba és olyan csodálatos hangulatot teremtenek, amely hasonló lesz a Slovan elleni legutóbbi hazai összecsapáson tapasztalthoz.”

 

tette hozzá a 26 éves középpályás.

 

A két csapat eddigi egymás elleni mérkőzései az élvonalban:
2015.09.22. – Szakolca-DAC 2:2, gólszerzők: Lietava, Ulrich – Pačinda 2, 1639 néző
2016.03.02. – DAC-Szakolca 1:0, gólszerző: Sarr, 1747 néző
2016.05.13. – Szakolca-DAC 2:1, gólszerzők: Masaryk, Piroska – Pačinda, 843 néző
2022.09.10. – Szakolca-DAC 1:1, gólszerzők: Baumgartner – Kalmár, 2405 néző

 

A 15 órakor kezdődő találkozót a voyo.markiza.sk közvetíti élőben, játékvezetők Gemzický – Poláček, Straka.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!