Nyitókép: mandiner.hu

 

Csütörtök este 18:45-től fogadja a Bayer Leverkusen a Fradit az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Az odavágóra az Aranycsapat-mozdony vontatta „fradivonattal” is érkeznek szurkolók, akiket viszont a német rendőrök megállítottak a német-cseh határon.

 

Szerda este mintegy ezer szurkolóval indult útnak a „Fradivonat” Budapestről Leverkusenbe. A különvonat nem haladhatott Ausztrián keresztül, mivel az osztrákok nem adtak rá engedélyt, a cseh-német határon pedig több száz német rendőr várta a vendégdrukkereket.

 

A szurkolókat a határon eljáró rendőrök leszállították a vonatról, táskáikat átkutatták, megmotozták őket, és sokáig az sem volt biztos, hogy továbbmehetnek. A Fradi.mob Instagram-oldalán jelezte, a rendőrök azt állították, hogy a videókon, képeken látottak alapján, a vonat veszélyt jelent Németországra.

 

 hirdetes_810x300  

Egy a Mandinernek nyilatkozó, a különvonattal utazó szurkoló arról számolt be, hogy

 

„Töviről hegyire átvizsgáltak minket. Táskáinkat széttúrták – nem mi mutattuk meg nekik, hanem ők kezdtek el matatni bennük –; ezután le kellett vennünk a sapkáinkat, kabátjainkat, pulóverjeinket; így motoztak át”

 

ecsetelte a történteket, hozzátéve, hogy tőle például egy svájci bicskát vettek el, ami a táskájában pihent, összecsukva. Hiába mondta a rendőröknek, hogy egyáltalán nem tervezte bevinni az eszközt a stadionba – nem is lehetne, oly szigorú a stadion-beléptetési procedúra –, az egyenruhások mégis elkísérték őt egy külön sátorba, amelyet már jóval a vonat érkezése felállítottak a hatóságok, és felvettek az „esetről” egy jegyzőkönyvet – jegyezte meg.

 

 

Több szurkolót viszont nem engedtek vissza a szerelvényre, biztos számot azonban (még) nem tudni, ahogy az sem biztos még, hogy a stadionba beengedik majd őket.

 

„Közbeszólt a klub, a külügy, a MÁV és kb. mindenki. Két óra plusz után, a vonat úton van” – olvasható a FradiMob oldalán.

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter még szerdán posztolt fotókat a „Fradivonat” indulásáról azzal, hogy a németországi magyar konzulok Leverkusenben várják a szurkolók érkezését, az esetleg bajbajutott drukkerek pedig telefonon is elérhetik a külügy munkatársait.

 

 

 

Közben a Körkép.sk már Leverkusenben lévő tudósítója arról számolt be, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában röviddel délelőtt 11 óra előtt szokatlan módon megszólaltak a szirénák, mindenki mobiltelefonja pirosan villogott, hangosan sípolt, majd egy rendszerüzenetben értesítést kaptak, hogy próbariadót tartottak.

 

forrás: Körkép.sk

 

Leverkusen belvásorában, nem messze a fradisták gyülekezőhelyétől is látni már a rendőröket. Információink szerint a feltartóztatott vonat késése olyan mértékű lehet, hogy a közös vonulásról is lemaradhatnak a szurkolók.

 

fotó: Körkép.sk

 

Az Aranycsapat-mozdony által vontatott szerelvény a mérkőzés lefújása után hazaindul, várhatóan péntek délután fut majd be a Keletibe.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!