Nyitókép: mfkdukla.sk

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség Bírói Bizottsága átmenetileg felfüggesztett több játékvezetőt is, akik esetében kétségek merültek fel a Fortuna Liga és a II. liga hétvégi mérkőzésein.

 

„A szlovák futballbírók környezetében senki sem örülhet, hogy a hétvégi mérkőzések után a játék minősége és a játékosok teljesítménye helyett többet beszélnek a játékvezetők ítéleteiről. A Fortuna Ligában a Besztercebánya-Dunaszerdahely, Trencsén-Rózsahegy és a II. ligában a Kassa-Alsókubin és Pozsonyligetfalu-Eperjes mérkőzésekről van szó”

 

idézte a SFZ oldala a bírók vezetőjét, Marián Ružbarskýt.

 

Egyéb elfoglaltságuk miatt a Bírói Bizottság tagjai március 20-án foglalkoznak majd a vitatott ítéletekkel és az azokat meghozó játékvezetőkkel, addig is azonban a négy mérkőzést irányító bírókat felfüggesztették, így a hétvégén biztosan nem fognak meccset fújni.

 hirdetes_810x300  

 

Marián Ružbarský szerint a szlovák labdarúgás és a szlovák játékvezetők érdeke is, hogy a vitát kiváltó ítéleteket részletesen elemezzék és amennyiben bebizonyosodik, hogy egyértelműen hibás döntések születtek, intézkedéseket foganatosítsanak az érintett játékvezetők ellen.

 

Komoly vitát váltott ki a Besztercebánya-DAC mérkőzés, amelyet a sárga-kékek nyertek meg 3:2-re. A második félidő hosszabbításában a házigazdák egyenlítő góljuknak örültek, Martin Dohál játékvezető azonban még Matej Franko találata előtt kezezést fújt Bransilav Luptáknak. A besztercebányaiak vehemensen tiltakoztak az ítélet ellen. Mivel azonban a játékvezető a sípjába fújt, a VAR-ral sem elemezték ki a helyzetet.

 

Még ezt megelőzően a játékvezető nem ismerte el Pinto (DAC) kezezését, ami büntetőt jelentett volna a hazaiak számára. A mérkőzés közben a játékvezetőt számonkérő Michal Ščasný vezetőedző piros lappal távozott a kispadról, majd arról beszélt, hogy élőben láthatták csapata kivégzését.

 

„Kivégzést láttunk egyenes adásban. Mert az, amit a játékvezető megengedett magának, már ha egyáltalán mondhatjuk róla, hogy bíró, az hihetetlen. Azt a kezezést és a nem elismert büntetőt, azt még úgy veszem, hogy megvannak a saját szabályaik és magyarázhatják ahogy akarják, tehát nem fújta be, de a tiszta gólt 3:3-nál nem ismeri el? Mindannyian láttuk, hogy kéz sem volt, semmi. Itt a VAR a helyzetek elbírálására, így nem értem. Amit a játékvezető csinált velünk, azt még az életben nem éltem át.”

 

nyilatkozta a DUKLA vezetőedzője.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!