nyitókép forrása: mlsz.hu

 

A férfi A-válogatott idei első összetartásának első napja rossz hírrel kezdődött. A térdsérüléssel bajlódó Fiola Attila az egészségügyi stáb által elvégzett vizsgálatokat követően elhagyta a telki edzőtábort – közölte az mlsz.hu.

 

Hétfő este azonban a már megérkezett játékosok mindegyike részt vett az edzésen, melyen a játékosok nagyobb része teljes értékű edzésmunkát végzett, a vasárnap mérkőzést játszó játékosok pedig regeneráló munkát végeztek.

 

Fiola Attila az egészségügyi stáb egyértelmű szakvéleménye alapján nem lenne bevethető sem az Észtország elleni felkészülési, sem a Bulgária elleni Eb-selejtezőn, ezért a MOL Fehérvár védője visszatért a klubjához, ott végzi a rehabilitációs munkát.

 

 hirdetes_810x300  

A délutáni tréningen rajta kívül csak Kerkez Milos és Sallai Roland nem vett részt, mivel ők csak később érkeztek meg Telkibe. A pályán edző játékosok mintegy másfél órás gyakorláson vettek részt, ezt megelőzően az újon Csoboth Kevin és Bolla Bendegúz válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

– Most azért más lesz a felállás, mint a legutóbbi meccseken, amikor papíron nem mi voltunk az esélyesek – mondta Bolla Bendegúz. – Mindenki győzelmet vár tőlünk, de ennek nem nyomást kell jelentenie számunkra, hanem motivációt kell adnia. Mindenki az Eb-kijutást várja tőlünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat. Hogy nekem mennyi szerepem lehet majd a mostani két találkozón, azt a szövetségi kapitány és a stáb eldönti, de ez nyilván rajtam is múlik, hogy az edzéseken hogyan teljesítek.

 

A felnőtt válogatott keretéhez először csatlakozó Csoboth Kevin természetesen boldogan állt az újságírók elé.

 

– Nem igazán tudom szavakba önteni, hogy mi játszódott le bennem, amikor megtudtam, hogy meghívott a felnőtt válogatottba a szövetségi kapitány, de fantasztikus érzés volt – mondta Csoboth Kevin. – Nagyot fordult velem a világ, hiszen Portugáliából hazatérve az NB II-be kerültem, most pedig már itt vagyok a válogatottnál. Egyértelműen rajtam fog múlni, hogy az edzéseken melyik arcomat tudom majd mutatni, és hogy ez alapján a kapitány szán-e majd nekem szerepet ezen a két mérkőzésen.

 

A válogatott kedden délután, immáron teljes létszámban, egy edzéssel folytatja a felkészülést. Az Észtország elleni felkészülési mérkőzést az osztrák Walter Altmann fogja vezetni. Asszisztensei Robert Steinacher és Andreas Witschnigg, a negyedik játékvezető Julian Weinberger, a videóbíró pedig Manuel Schüttengruber. lesz.

 

forrás: mlsz.hu

 

Magyar-észt – Rossi: fókuszban a bolgárok elleni Eb-selejtezős nyitány

 

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az új játékelemek és elképzelések kipróbálásán lesz a hangsúly csütörtökön az észtek elleni barátságos mérkőzésen, amelyet szeretne megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott.

 

„A bolgárok elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőre készülünk. Bár az még nem lesz sorsdöntő, de szeretnénk jól rajtolni. Éppen ezért az észtek ellen ki akarunk próbálni bizonyos új elképzeléseket a gyakorlatban”

 

fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Telkiben az olasz szakember, aki hozzátette, a játékosok hozzáállása és válasza eddig kifejezetten kedvező az új gyakorlatokra és elgondolásokra.

 

Az 58 éves szakember az MTI érdeklődésére a kezdőcsapatot illetően úgy fogalmazott, hogy bár az észtekkel szembeni barátságos meccsen megengedett a kísérletezés, Bulgária ellen már biztosra kell menni. Ennek ellenére csütörtökön lehetőség szerint azzal a kezdővel akar indítani, amely a legközelebb áll a Bulgária ellen tervezetthez. Megjegyezte, megvannak az előre eltervezett cseréi is, mert nem akarja túlterhelni a játékosait.

 

„Az ötvenedik mérkőzés büszkeséggel tölt el, de a felkészülésen nem változtat, ugyanolyan fontos a győzelem, mint minden más meccsen”

 

mondta Rossi, aki 50. alkalommal irányítja csütörtökön a válogatottat.

 

Kifejtette, nagy öröm, hogy sikerült olyan környezetet kialakítani, amiben a játékosok otthon érzik magukat: „Kilencven százalékban a srácok hozzáállásának köszönhető, hogy megváltozott a válogatotton belüli hangulat, és ez aztán az eredményekben is tükröződik. Ezt kell megőrizni a jövőben, hogy folytassuk a jó sorozatot”.

Rossi arról is beszélt, hogy a válogatottban nem lehet öt-hat új embert egyszerre a kezdőbe tenni, mert akkor nem működnének az automatizmusok, ráadásul a csapatszellem és a csapatjáték is megsínylené. Úgy vélte, ezt a kockázatot a nemzeti együttes nem vállalhatja jó szívvel, így is olyan alapemberek hiányoznak sérülés miatt, mint Gulácsi Péter, Nagy Zsolt, Schäfer András és Callum Styles, akiket pótolni kell.

 

mlsz.hu, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!