Nyitókép: mlsz.hu

 

Az UEFA lisszaboni éves kongresszusán négy esztendőre az MLSZ elnökét választották meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Európa által delegált alelnökének.

 

Az MLSZ 2010-ben megválasztott elnöke hat évvel ezelőtt lett első alkalommal a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezető testületének, a FIFA-tanácsnak a tagja, majd 2018-ban választották meg a FIFA alelnökének. Nagy elismerés a munkájának és a magyar futball eredményeinek, hogy a mostani kinevezése mellett 2015-ben megszavazták az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) irányító végrehajtó bizottság tagjának, 2019-től mostanáig pedig az UEFA alelnöke volt. Az UEFA új alapszabálya értelmében a két pozició együttes betöltése a jövőben nem lehetséges.

 

Csányi Sándor az európai szövetségek elnökei számára küldött bemutatkozó anyagában az értékek védelmét, illetve a legnagyobb múltra visszatekintő kontinens tapasztalatainak felhasználását ígérte kollégáinak, akiket biztosított: azon dolgozik majd, hogy a labdarúgás hátországában, alapjaiban részt vevők minél többet kapjanak vissza a sikeres üzletág bevételeiből.

 

 hirdetes_400x285  

Aleksander Ceferin, az UEFA újraválasztott elnöke a lisszaboni kongresszuson személyesen köszönte meg az MLSZ első emberének eddigi munkáját. „Kedves Sándor, szívből örülök neki, hogy a FIFA-alelnöki tisztségben velünk maradsz a jövőben is” – fogalmazott a szlovén sportszakember.

 

mlsz.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.