Nyitókép: MTI

 

Május 31-én Budapest, pontosabban a Puskás Aréna ad otthont a második legrangosabb európai kupasorozat, az Európa-liga döntőjének. A Sevilla és a római AS összecsapását százmilliók követhetik majd figyelemmel.

 

Ez lesz az év futballeseménye a magyar fővárosban, mely ismét felteszi Európa futballtérképére Budapestet. Teljesen megérdemelten. Az a szintű sportfejlesztés, az a fajta rendelkezésre álló infrastruktúra, melyet csodálhatunk és használhatunk, párját ritkítja a régióban.

 

 hirdetes_300x300  
Budapest, 2023. május 30.
José Luis Mendilibar, a spanyol Sevilla vezetõedzõje (k) a csapat edzésén a labdarúgó Európa-liga döntõje, a Sevilla – AS Roma mérkõzés elõtti napon a budapesti Puskás Arénában 2023. május 30-án.
MTI/Illyés Tibor

 

És hogy az ilyen befektetések megtérülnek. Hangulatban, büszkeségben, bevételekben, a magyar foci ázsiójának emelkedésében. Ez utóbbit nemcsak a válogatott, hanem klubszinten is érzékelhetjük. A Fradi évek óta csoportkörös a BL-ben vagy az EL-ben, a nemzeti válogatottra már Litvánia ellen is telt ház kíváncsi a Puskásban, a magyar játékosok pedig egyre jobb csapatokban játszanak (Szoboszlai, Kerkez, Szalai, stb. stb.) 

 

Az Európa-liga döntő kapcsán többnapos fesztivál zajlik a Hősök terén, a világ szeme, azon belül is egész Spanyolország és Olaszország a finálé résztvevőire összpontosul. Jó látni, hogy a világpolitikai események mellett a sport pozitív hangulatot teremt és felemelkedést nyújt. Holnap Budapesten a Körkép.sk igyekszik a helyszínről bemutatni olvasóinak az EL-döntő milliőjét. Képekkel, élő bejelentkezésekkel, és helyszíni beszámolóval jelentkezünk.

 

Budapest, 2023. május 30.
Ivan Rakitic (b) és Nemanja Gudelj, a spanyol Sevilla játékosai a csapat edzésén a labdarúgó Európa-liga döntõje, a Sevilla – AS Roma mérkõzés elõtti napon a budapesti Puskás Arénában 2023. május 30-án.
MTI/Illyés Tibor

 

Mert lehet fanyalogni, el lehet sütni az ezerszer elsütött közhelyet, hogy közben meg a magyar egészségügy, meg a lélegeztetőgépek, stb. Csakhogy ez nem a focifejlesztések csökkentésének kérdése. A magyar futball ugyanis jó úton halad. Ezt kellene példaként felfogni és alkalmazni más területeken is. Előbbre tartanánk, mint a folyamatos fanyalgással.

 

Budapest, 2023. május 30.
José Mourinho, az olasz AS Roma vezetõedzõje (j) a labdarúgó Európa-liga döntõje, a spanyol Sevilla – AS Roma mérkõzés elõtti napon a budapesti Puskás Arénában 2023. május 30-án.
MTI/Illyés Tibor

 

A fenti írás a Körkép.sk május 30-i hírlevelének részeként jelent meg.

 

Iratkozz fel te is, hogy ne maradj le napi hírmagyarázatainkról. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.