Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar labdarúgó-válogatott a Montenegró és Litvánia elleni Eb-selejtezőkre készül. Az edzőtáborban Szappanos Péter és Balogh Botond válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

A kerethez már csatlakozott játékosok egy hosszabb, másfél órás tréningen vettek részt, részben már a Montenegró elleni taktikai elemeket gyakorolva.

 

Baloghot és Szappanost természetesen esetleges klubváltásaikról is kérdezték az újságírók, azonban mindketten elmondták, hogy most a válogatottra kívánnak koncentrálni, de ettől függetlenül sem tudnak semmilyen új fejleménnyel szolgálni jövőjüket illetően.

 

 hirdetes_400x285  

Egy profi labdarúgónak szinte félévente kezelnie kell ezt a helyzetet, amikor átigazolási időszak van, de most nem kívánok ezzel foglalkozni. A válogatott összetartása, az itteni hangulat pedig amúgy is feledteti velem a mindennapok nehézségeit. Bár nehézség így is lesz, hiszen Montenegróban iszonyatosan nehéz mérkőzés vár ránk mind az ellenfél, mind a pálya, mind a szurkolók tekintetében, hiszen csak ötszáz magyar drukker kísérhet el minket, és taktikai szempontból is nagyon nehéz dolgunk lesz.

 

– fogalmazott Szappanos Péter.

 

Balogh Botondon is látható volt az öröm, hogy újra Telkiben lehet az A-válogatottal. A fiatal hátvéd azt mondta, hogy jobb szezont zárt, mint egy évvel ezelőtt, hiszen nagyjából négyszer annyi mérkőzésen lépett pályára, mint az előző szezonban, a válogatottban pedig az a célja, hogy minél hamarabb megduplázza eddigi egy mérkőzésének számát.

 

Minden játékosnak, aki itt van, az a célja, hogy minél több percet tölthessen a pályán, de ez olyan dolog, amire rá kell szolgálni. Ha megvan a teljesítmény és ennek eredményeképpen a bizalom, akkor a játékpercek is maguktól fognak jönni.

 

– fogalmazott Balogh.

 

Pénteken délelőtt az eddig gyakorolt dolgokat élesben is lesz lehetősége megnézni a szakmai stábnak, mivel a csapat edzőmérkőzést játszik a Gera Zoltán vezette U21-es válogatottal, amely a héten szintén megkezdte a felkészülést júniusi mérkőzéseire.

 

Megkezdte a felkészülést a magyar férfi A-válogatott

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.