Nyitókép forrása: Facebook.com/KFC Komárno

 

Június 19-én rövid pihenő után megkezdte a nyári felkészülést a szlovák országos másodosztályban szereplő Komáromi FC felnőtt férfi csapata. Amint arról beszámoltunk, a klub több játékosától is elbúcsúzott a szezon végén, idáig pedig csak egy játékos igazolásáról számoltak be.

 

A komáromiak elsőként kapusposzton erősítenek. A klub a mindössze 22 esztendő Filip Dlubáč igazolását jelentette be múlt héten. A fiatal hálóőr Zólyombrézón nevelkedett és Tőketerebes csapatát erősítette idáig.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyolc felkészülési mérkőzést terveztek be a komáromiak. Elsőként az NB I-ből kieső Vasas FC otthonába látogattak el. A szerda délben zajló mérkőzésen az első helyzet a komáromiaké volt. A 6. percben Bayemi adta élesen középre a labdát Ganbayarnak, aki ollózó mozdulattal lőtt kapura, a Vasas kapusa azonban magabiztosan hárított.

 

Nem kellett sokáig várni az első gólra sem. Bréda kapus átívelte a teljes mezőnyt, amire Adayilo mélységből megindult, majd az utolsó pillanatban Jova mellett az üres kapuba gurította a labdát (0-1).

 hirdetes_810x300  

 

Néhány perccel később Bayemi próbálkozott meg egy 25 méteres lövéssel, de nem talált kaput. A 30. percben szabadrúgáshoz jutott a KFC, Šmehyl középre tartó lövését azonban a Vasas védői kifejelték.

 

A 35. percben kishíján gólt kaptak a vendégek, Bréda kirúgását Novothny blokkolta, majd centikkel a kapu mellé lőtt.

 

A félidőben csupán egy cserét hajtott végre Radványi Miklós, Špiriak helyére Puska állt be. A hazaiak aktívabban kezdték meg a második játékrészt. Először Urblík lőtt a kapu mellé 24 méterről, majd Holender gurította vissza a labdát Urblíknak, aki kapura lőtt, de lövését a KFC védői blokkolták.

 

10 perccel később ismét a Vasasnak volt komolyabb helyzete, de Kapornai a felső kapufára fejelte a labdát.

 

forrás: KFC Komárno/Facebook

 

60 percnyi játék után Bayemi helyére Volesky, Druga helyére pedig Prachar érkezett. A 64. percben ismét a Holender-Urblík páros veszélyeztetett – ezúttal Holender találta el a kapufát.

 

A 65. percben azonban már megszerezték az egyenlítő találatot a hazaiak – Girsik remek indítása után Ihrig-Farkas tette adott középre és az érkező Kapornai a kapu közepébe lőtt (1-1).

 

A 72. percben újabb cseréket hajtott végre Radványi Miklós – Straka, Eckl és Tóth érkeztek a pályára. Négy perccel később Druga lehetett volna eredményes, de a rövid sarokra tartó lövését Uram kitolta. Egy perccel a mérkőzés vége előtt még Druga tette ki a labdát Horodniknak, beadását viszont blokkolta a Vasas játékosa.

 

A játékvezető még egy percet hosszabbított, de ez az eredményen már nem változtatott.

 

Vasas SC – Komáromi FC
1-1

 

Vasas: Jova – Ódor, Hidi M, Szivacski, Papp – Berecz, Rab, Hinora – Cipf, Novothny, Radó. Cserék: Uram, Bánfalvi G., Sztojka, Ihrig-F., Holender, Kapornai, Szilágyi, Baráth, Girsik, Deutsch, Urblík, Zimonyi, Szalai, Faragó, Puskás, Farkas. Vezetőedző: Desits Szilárd

 

KFC: Bréda, Adayilo, Martin, Smehyl, Ganbayar, Ozvald, Németh, Bayemi, Antal, Spiriak, Voleský. Cserék: Dlubac, Horodnik, Straka, Knesz, Tóth, Puska, Kiril, Eckl, Pastorek, Prachar, Druga. Vezetőedző: Radványi Miklós

 


Körkép.sk, vasasfc.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!