Nyitókép: körkép.sk

 

7646-an váltottak belépőt vasárnap estére a MOL Arénába a DAC-Spartak rangadóra. Az első percek a születésnapos Ales Cermákról szóltak. Előbb külsővel próbálta a hálóba juttatni a labdát, de Dominik Takács nagyot védett. Nemsokára kiújult a sérülése és idő előtt végetért számára a találkozó. Húsz perc után egy fejjáték után Goure bólintott mellé. A másik oldalon Csinger Márk mentett nagyot, önfeláldozóan hárított a kapu előtt.

 

 

A fordulás után előbb Bernát gólja lesállásból született, de nemsokára már örültek a vendégek. A 74. megyei rangadó első találatát az az 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris szerezte, akinek a mai volt a negyedik bajnoki találkozója a Spartak mezében, és a negyedik gólját szerezte. A másik oldalon Gourre gyorsan egyenlíthetett volna, de az elkapkodta a helyzetet.

 

A nagyszombatiak visszahúzódtak a tizenhatosuk előterébe, ahol szinte áttörhetetlen falat alkottak. Kihasználtak minden lehetőséget az ellentámadásra, Kelvin Ofori kétszer is eldönthette volna a meccset.

 

hirdetes

Amikor tíz perccel a vége előtt a csere Christián Herc az égbe lőtt egy lepattanó labdát, elszállt a hazaiak utolsó reménye is.

 

DAC-Spartak Trnava
0:1

Niké Liga, 9. forduló, MOL Aréna, 2023.10.01., 18:00
Játékvezetők: Ziemba – Bednár, Štofik
Nézőszám: 7646
Gólszerző: 52. Ďuriš
Sárga lap: 83. Kaša, 86. Dimun, 90+4. Gouré, ill. 45+1. Michal Gašparík (edző), 55. Šulek, 70. Zeljković
DAC 1904: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana (80. Brunetti) – Káčer (80. Herc), Dimun, Čermák (16. Ramadan) – Trusa (80. Barišić), Goure, Gavrić (K) (86. Niarchos)
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša – Zeljković – Šulek, Bernát (82. Procházka), Mikovič (K) – Ofori (88. Ristovski), Ďuriš (76. Paur), Daniel (76. Azango)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 56% : 44%
Lövések: kapura: 3:3, mellé: 6:7
Szabadrúgás: 21:12
Szöglet: 4:1
Les: 0:3

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!