Nyitókép: mti

 

Amint arról korábban beszámoltunk, szombat este megtörtént a 2024-es németországi foci Eb csoportjainak sorsolása. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

 

A sorsolásra a válogatott játékosai is reagáltak.

 

Dibusz Dénes a sorsolás után az M4 Sportnak elmondta, az előző Eb-n kapott német, francia, portugál trióhoz képest ezúttal „kevésbé gyilkos” csoportba került a magyar válogatott. „Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást, egyáltalán nem vagyok elégedetlen.”

 

A Ferencváros kapusa szerint pikáns, hogy a két évvel ezelőtti, müncheni 2–2 után a házigazda németekkel ismét összekerült a magyar csapat. „Onnan folytathatjuk azt a találkozót és lerendezhetjük a dolgokat, de persze az egy más csapat volt, a miénk is, ez pedig egy más torna lesz, meglátjuk, mire megyünk egymással. Az biztos, hogy rendező országként nagy nyomás alatt lesznek.”

 

EURO2024: A házigazda németekkel egy csoportban a magyar válogatott!

 

Dibusz elárulta, nem voltak kívánságcsapatai.

 

 „Az első kalapból nem volt különösebb vágyam, a harmadikból örültem volna a szlovénoknak, hiszen Miha Blaziccsal jó néhány évet játszottunk együtt, vele jó lett volna találkozni az Európa-bajnokságon. A negyedikből szerettem volna az olaszokat elkerülni, hiszen ők nyilván nem egy negyedik kalapos erősségű csapat. Nem lehetünk elégedetlenek, összességében bizakodva és önbizalommal várhatjuk majd az Európa-bajnokságot.”

 

Nagy Ádám úgy véli, hogy kiegyensúlyozott kvartettbe került a magyar csapat, amelyben akár a csoportelsőségért is versenyben lehet.

 

„Vannak erős és kevésbé erős csoportok és halálcsoport is van, mi egy közepes csoportba kerültünk. Örülök, hogy a németekkel vagyunk együtt, és nem azért, mert a pillanatnyi forma alapján az első kalapból ők számítanak most a leggyengébbnek, hanem amiatt, hogy revánsot vehetünk. Az első mérkőzésen Svájccal találkozunk, örülök ennek, mert jó mérkőzés lesz, fel tudunk belőlük jól készülni. A skótokat nagyjából ismerhetjük, tudjuk, hogy milyen labdarúgást csinálnak, milyen játékerőt képviselnek. Én három nagyon jó mérkőzést várok és szerintem ha mi is elhisszük magunkról, akkor abszolút van keresnivalónk és akár a csoportelsőségért is mehetünk.”

 

EURO-2024 – Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni

 

A sérülése után a szombati bajnokin már kispados Fiola Attila azt mondta, hogy bár a németek ellen volt mostanában jó élménye a válogatottnak, ő jobban örült volna az első kalapból spanyoloknak, mert még nem játszott ellenük. Szerinte a német csapat Eb-házigazdaként sokkal jobban fog teljesíteni, mint az elmúlt időszakban, de Svájc és Skócia is nagyon erős.

 

„Mindegyik kalapból erős csapatot kaptunk. A skótok fizikálisan nagyon rendben vannak, láttam néhány selejtezőjüket, nagyon jól játszottak. Svájcot nem kell bemutatni senkinek, sok sikerülményünk nem volt legutóbb ellenük, reméljük, hogy most megfordul az eredmény, hiszen azóta 80 százalékban kicserélődött a csapat, az elmúlt időszakban sikeresek voltunk, nagyon jó csapategység van”

 

– mondta a Fehérvár védője.

 

A svájci Servette-ben futballozó Bolla Bendegúz elárulta, különösebben nem vágyott Svájcra csoportellenfélkéntde így utólag örül annak, hogy így alakult. „Összességében szerintem nem rossz csoport, bár alakulhatott volna jobban is a helyzetünk. Erős csoport, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni.”

 

EURO-2024 – Rossi: A továbbjutás álom, nem cél, két lábbal a földön kell maradnunk

 

Loic Nego, a válogatott védője, a Le Havre labdarúgója a nemzetisport.hu-nak reagált:

 

Nem könnyű a csoport, minden csapatnak nehéz dolga lesz… Otthon, Le Havre-ban néztem a sorsolást a családommal, mindenki izgatott volt, vajon kik lesznek a riválisaink. Közel voltunk hozzá, hogy nyitó mérkőzést játsszunk a házigazda németek ellen, ami igencsak különleges lett volna, hiszen az ilyen nagy tornák első meccsei rendre kitüntetett figyelmet kapnak. De az esélyeket illetően mindegy, kivel mikor találkozunk a csoportban. Van esélyünk jó eredményt elérni, nem félünk senkitől, alaposan felkészülünk a tornára, és Németországban mindent kiadunk magunkból.

 

Nagy Zsolt a válogatott védője, a Puskás Akadémia játékosa szerint lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportjuk:

 

Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportunk. A németeknek örültem, a közelmúltban már megmutattuk, hogy tudunk jól játszani ellenük, és jó eredményt elérni. Nagy neveik vannak a keretükben, tele vannak remek futballistákkal, de az eredményeik gyengébben alakultak az utóbbi időben. Svájc legalább ilyen erős csapat, rendszeres résztvevői az ilyen nagy tornáknak, a negyedik kalapból az olaszok után leginkább őket kellett volna elkerülni. Alaposan fel kell rájuk készülni, nagyon jó csapat. A csoportban a továbbjutásra is egyértelműen esélyesek. A Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést követően még a stadionban néztem a többiekkel a sorsolást.

 

m4sport.hu, nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!