Nyitókép: körkép.sk/illusztráció

 

Átnevezik a szlovák országos másodosztályt, vagy közismertebb nevén a II. ligát. A jövőben a MONACObet nevet viseli majd. A hírről Ján Kováčik, a SFZ (Szlovák Labdarúgó-szövetség) elnöke és a befektető cég képviselője, Dušan Bánovský számolt be. A két fél a 2025/26-os idény végéig tartó együttműködési szerződést írt alá a kontraktus meghosszabbításának lehetőségével.

 

„Régóta kerestünk partnert a labdarúgás professzionális részére, amelyet a Szlovák Labdarúgó-szövetség irányít. Bevallom, évekig nem jártunk sikerrel. Ezzel a partnerrel nagyon konkrétek és korrektek voltak a tárgyalások és már az első pillanattól biztos voltam abban, hogy meg tudunk egyezni a hosszútávú partnerségben. Örülök, hogy ma bejelenthetjük és bemutathatjuk ezt a partnerséget”

 

közölte Kováčik a SFZ hivatalos oldalán.

 

Bánovský elmondása szerint azzal a céllal lépnek be a projektbe, hogy stabil és minőségi platformot nyújtsanak a szlovák focinak, amely nem csak a hazai nézőket, hanem a külföldi szurkolókat is vonzza a MONACObet liga keretében.

 hirdetes_400x285  

 

„Támogatni akarjuk a fiatal tehetségeket, növelni akarjuk a konkurenciaképességet és a szlovák futball attraktivitását”

 

mondta Bánovský.

 

A MONACObet liga tavaszi idénye már ezen a héten kezdetét veszi, március 1-jén az FK Pohronie mérkőzik meg Homonnával, valamint a mijavai Spartak fogadja Pozsonyligetfalu csapatát. A megszokottak szerint a szurkolók élőben követhetik a mérkőzéseket a TV Joj csatornán, vagy a livestream-eken keresztül.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!