A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 háton még egy ezüstérmet is bezsebelt. A verseny után a 27 éves úszólegenda arról beszélt, motiválólag hat rá, hogy most nem sikerült nyernie.

 

Pár századdal kaptam ki, feltüzelt, hogy a negyedik arany nem jött össze. De nem vagyok csalódott, hogy is lehetnék, négy érem után? Ha az elején valaki azt mondja, hogy egy ezüst jön össze, még azon is elgondolkodtam volna, hiszen korábban még soha nem nyertem olimpián, és világbajnokságon is két arany és egy bronz a legjobb eredményem.

 

Az utolsó húsz méteren úgy éreztem, elhagytam a lábam. Hánytam is a levezető medencében utána. Ennyi volt bennem. Maya ma jobb volt nálam, és ez volt az utolsó versenyszáma az életében. A sors talán ezt akarta: neki ez volt az utolsó versenye, nekem meg adott egy kis tüzet, hogy jövőre a budapesti vébén ne három aranyat és egy ezüstöt, hanem egy még szebb kollekciót gyűjtsek össze.

 

(…) Egyetlen célba érkezésen kívül minden összejött az olimpián. És hogy ez az egy döntő nem sikerült. Ezt aláírtam volna előtte. Ez így volt jó, ahogy volt.

 

Bíztunk abban, amit csináltunk, tudtuk, hogy keményen dolgozunk. Lehajtottuk a fejünket, és csináltuk. És mindig azt próbáltuk tenni, amiről mi azt gondoltuk, hogy a legjobb.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!