Az alábbiakban Andrej Danko 2012-ben megjelent írását szemlézzük

 

A most regnáló kormány úgy döntött, hogy sajnálatát fejezi ki Malina Hedvignek, akit egy ez idáig lezáratlan többéves ügyből ismerünk.

 

Végtelenül kíváncsiak vagyunk, mit tartalmaz majd a kormány bocsánatkérő üzenete – vagy elismeri, hogy Szlovákiában tényleg lehetséges egy politikai incidenst évekig elhúzni és megalázkodik a magyar pártok előtt azzal, hogy azt sem tudja, miért kér bocsánatot, vagy a bocsánatkérésben amiatt is kifejezi sajnálkozását, hogy ma sokkal súlyosabb megoldatlan esetek is vannak a rendőrség, a bíróságok vagy a főügyészség asztalán, az áldozataitól vagy károsultjaitól a kormány mégsem kér bocsánatot.

 

 hirdetes_300x300  

Nyilvánvaló, hogy Bugár Béla visszaél kormánykoalícióban elfoglalt helyével saját követeléseinek és érdekeinek érvényesítésének érdekében. A Hedvig-ügynek tehát világos politikai háttere van és Szlovákia kormánya az Emberjogi Európai Bíróság előtt már csak azzal fejet hajt, hogy enged a bocsánatkérés lehetőségének, mert azzal elismeri a hibáját.

 

De milyen hibát? Abszurd – az eset nincs lezárva, Malina ellen vádat emeltek hamis tanúzás miatt, az ügyet a Főügyészség vizsgálja, folyamatban van a bűnvádi eljárás, de a kormány, amelynek ma már semmilyen mandátuma sincs, enged a bocsánatkérésnek. Az SNS szeretné kifejezni egyértelmű tiltakozását és felszólítja a kormányt, hogy szedje össze magát, és ne csináljon még nagyobb szégyent külföldön, mint amit eddig is tett.

 

Ezzel a magatartással Iveta Radičová ugyanis nem csak saját jó hírében tett kárt, de elismerte azt is, hogy olyan nemzet vagyunk, aki bántalmazza a nemzeti kisebbségeket. Ez botrányos! Ráadásul a kormány durva eszközökkel beavatkozott a nyomozásba, a rendőrség és az ügyészség munkájába. Ezután nem csodálkozom,hogy ezek a szervezetek nem tudnak együttműködni, hogy alapvető dolgok nem működnek, és Szlovákia olyan megosztott állapotban van, amilyenben.

 

A pozitívum csak az, hogy mindez közvetlenül a választások előtt történik és a polgár könnyen kiértékelheti, ki védi valójában a nemzetet és a nemzeti politikát Szlovákiában (…).  A Smer és a Most-Híd kormányától ments meg, Uram, minket.

 

Ipolitika.sk, Andrej Danko: Hedviga Malinová ponížila Slovensko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!