A magyar miniszterelnökkel közölt Interjút a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap.

 

(…)

 

Trump jobb Magyarország és jobb Európa számára is

 

 hirdetes_300x300  

Az újságíró felidézte Orbán Viktor egy korábbi kijelentését, amelyben a kormányfő azt mondta, hogy Trump megválasztása Magyarország és Európa számára is jó lenne. Arra a kérdésre, hogy továbbra is így tartja-e, a miniszterelnök azt mondta, hogy ez az érzése erősebb, mint valaha.

 

Kijelentette: Donald Trump nagyon egyértelműen állást foglalt az illegális migrációval szemben. Ha erős alapokkal bíró államok nem teszik világossá, hogy hol vannak a határok, mit tartanak elfogadhatónak és mit nem, az destabilizálhatja a nyugati világot, és “erre nincs szükségünk” – tette hozzá. A kormányfő kijelentette: véleménye szerint ebből a szempontból Trump jobb Magyarország és jobb Európa számára is.

 

Mi jó európaiak vagyunk

 

Arra a felvetésre, hogy az EU-vezetők részéről olyan vádak érik, hogy nem tartja magát az Európai Unió értékeihez, Orbán Viktor kijelentette: a kérdés az, hogy miként definiálhatók az európai értékek.

 

(…)

 

“Mi jó európaiak vagyunk, védjük Európát nemcsak az értékek, hanem a realitás szintjén is, amikor a schengeni határokat őrizzük a schengeni szerződésben foglaltaknak megfelelően”

 

fogalmazott Orbán Viktor.

 

 

 

(…)

 

Van élet az Európai Unión kívül is

 

A brit EU-tagság megszűnéséről szólva a miniszterelnök kijelentette: a britek számos kérdésben stratégiai partnerek voltak az EU-n belül, így most az unió gyengébb, mint eddig. Magyarország ezt szomorúnak tartja,

 

“de én úgy gondolom, hogy nyilvánvalóan van élet az Európai Unión kívül is, és ha egy szuverén nemzet van annyira bátor, hogy meghozza ezt a döntést, akkor mi sok szerencsét kívánunk neki”

 

mondta a magyar kormányfő.

 

The Telegraph, Orbán Viktor: What a day! The era of liberal non-democracy is over

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!