Mikor Bugár még ellenzékben volt, azt rótta fel Kiskának, hogy nem elég elszánt, és hogy néhány kérdésben nem elég alapos. Azt is mondta, hogy a dolgokat nevükön kell nevezni és hogy az államfőnek álláspontjával, kijelentéseivel alakítania kéne a közvéleményt.

 

Most, hogy Kiska ezt teszi, például a „szájkosár” törvény vétójának indoklásánál, Bugár azért kritizálja, mert „politikai területre lépett”, és ez nincs így rendben.

 

Az indoklások, amelyek miatt Andrej Kiska visszaküldte a [házszabály] módosítást a parlamentnek, a koalíciónak leckéül szolgálnak a demokrácia szabályaiból. Az hogy ezek a szabályok a Smertől és az SNS-től merőben távol állnak, nem újdonság. De hogy az államfőnek ki kell oktatnia a demokráciáról Bugárt és kompániáját is, és ezért Bugár kritikára ragadtatja magát, rendkívül sokatmondó.

 

 hirdetes_400x285  

(…)

 

Az államfő kihasználta kompetenciáját, és a módosítás megvétózásának keretében leckét adott a koalíciónak a demokráciából. Igazság szerint, már ideje volt. Az, hogy emiatt Bugár majd kínosan érzi magát, várható volt. De a mód, ahogy Bugár reagált az elnöki érvekre, többet árul el Bugárról, mint amit ő maga el akart árulni.

 

Aktualne.sk – KOMENTÁR Mariána Balázsa: Pred rokom žiadal Bugár od Kisku razantnosť. Teraz ho kritizuje

Nyitókép: aktualne.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!