(…)

 

  • Tizennégy éves korában alapította Gútán első zenekarát, az Alfa Rock együttest. Gondolta volna, hogy így, negyvenévesen Magyarország egyik legismertebb zenekara, a Kormorán tagja lesz?

 

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem álmodoztam arról, mint annak idején a tizenkét-tizenhárom éves fiúk, hogy egyszer majd rocksztárok lesznek. Az Alfa Rock tagjaként néztem a nagyokat a VHS-kazettákon, és ábrándoztam. Azután dolgoztam, zenéltem, és elhessegettem az álmokat.

 

  • Szobafestőként, a plafont mázolva megjelent a lelki szemei előtt a mikrofon, a tomboló tömeg?

 

 hirdetes_810x300  

– Közben folyamatosan jelen volt az életemben a zene, a gútai, az érsek-újvári rockszínpadok előadásai. Pénzt kerestem, el kellett tartani a családot. Voltam sofőr és segédmunkás, de egy percre sem adtam fel, hogy zenész legyek.

 

  • Mekkora váltás volt az életében, amikor végül csak a zene maradt?

 

– A Társulat és az István, a király előtt is szinte már csak a zene volt. Sűrűn jöttek a szerepek, egyre több helyre hívtak szólóban is énekelni. Elindult volna, de a televízió és a Társulat nélkül tovább tartott volna az út. A Koppány szerepe után hatalmas lendületet kapott a pályám. A média hatalmas úr. Rengeteget segített abban, hogy tudjanak rólam.

 

  • Hogyhogy nem eresztett gyökeret Budapesten? Nem lett volna egyszerűbb lakást venni, és ott élni az életét?

 

– Egyszer sem merült fel bennem, hogy Budapestre költözzek. A Társulat idején fél évet ott töltöttem. Vasárnaponként mehettem haza pár órára. Hiányzott a család, hiányzott minden. A hazámból pedig nem szerettem volna kivinni a családot.

 

  • Ezt hívják hazaszeretetnek.

 

– Nagyon szeretek Gútán élni, nem is tervezek elköltözni onnan.

 

  • Milyen érzés volt az idén nyáron közel harmincezer ember előtt énekelni a Hősök terén, az Itt élned, halnod kell című produkcióban?

 

– Eufória! Vikidál Gyulával nyitottuk az előadást, Árpád vezér voltam, ő alakította Álmost. Az egész magyar történelmet felvonultatta az előadás. Nagy Imre ötvenhatos beszéde alatt elkezdett esni az eső. Mintha sírtak volna az égiek. December 20-án látható az előadás az M5 csatorna műsorán.

 

(…)

 

  • Gyermekként leste az angyalok lábnyomait a hóban?

 

– Igen. Akkor jó volt elképzelni meseszerűen. Most pedig jó hinni Jézus születésében. Hogy valaki irányítja odafentről ezt az egészet, ami körülvesz bennünket. És abban is jó hinni, hogy a jó győzedelmeskedik a gonosz fölött.

 

(…)

 

  • Milyen volt ez a lassan véget érő 2016-os esztendő?

 

– Sűrű és tartalmas. Csupa jó dolog történt velem. Rengeteget koncerteztünk a Kormoránnal, a trióval, sokfelé hívtak szólóban, színházi előadások voltak a Magyar Lovas Színház Komárom társulatával. A Kormoránnal jártunk Erdélyben, Kárpátalján, Szlovéniában. Zsűriztem a Ki a legény a gáton? tehetségkutatóban. Megtisztelő, hogy a kezdeményezés fővédnöke is lehetek. El sem hinné, mennyi tehetség van tájainkon!

 

  • És megkapta a Pro Traditione Díjat.

 

– A nyáron, Zsigárdon. Nagy tisztelője vagyok Kaszás Attilának, így óriási dolog volt, hogy az ő családjától vehettem át a díjat.

 

  • Mit vár 2017-től?

 

– Hogy egészséges legyek. Hogy tudjak énekelni és dolgozni a zenésztársaimmal. És persze azt, hogy a család rendben legyen. Így kerek az életem.

 

Delta: Vadkerti Imre – A jó győzedelmeskedik a gonosz fölött

Nyitókép: deltakn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!