Bugár Béla megint arról beszél, milyen az élet az eddigi legjobbnak nevezett kormánykoalícióban – azt mondja, átültette a prioritásait, tartják a szavukat, mindenről meg tudnak egyezni. Bugárt többen is bíráltuk ezért, mert ilyet mondani Bašternákot és a gyenge kormányprogramot látva cinikus.

 

És van itt még egy dolog: Bugár Bélának igaza van abban, hogy a jobboldali pártoknak néha „sokféle” ötlete és értékrendje volt. Ha mindegyik partnernek világosan meghatározott álláspontja van és sok prioritása, amelyekért küzd, az akaratlanul is konfliktushoz vezet, ami egy pont után kárt okozhat a koalíciónak.

 

Szlovákiának azonban nagyobb problémát jelent egy ilyen koalíció, ahol a bizniszeken és egy szűk területet érintő prioritásokon (IC vonatok, R7) kívül nincs értékrend és össztársadalmi érdek. Egy ilyen koalíció így tényleg könnyen meg tud egyezni, a szavukat is tartják, a párttagok élete csodálatos, a miniszterek azt tehetnek, amit csak akarnak…

 

 hirdetes_300x300  

De a választási ciklus leteltével ott tartunk majd, ahol az első vagy a második Fico-kormány végén: lassan kivérző országgá válunk, amelyben a saját polgárai sem hisznek.

 

 

Miroslav BeblavyFacebook

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!