Kapás Boglárka a 2016-os riói olimpián minden magyarnak hatalmas örömöt szerzett, amikor 800 méteres gyorsúszásban elhozta az olimpiai bronzot. Kiskorában anyukája tornásznak szánta, de végül az úszómedencében fedezték fel. 

 

(…)

Van valami verseny előtti rituáléd, kabalád, ami nem maradhat ki soha, nem maradhat otthon, ha versenyzel?

 

Nincsen kifejezett kabalám vagy rituálém. Egy dolog van, amit minden verseny előtt csinálok. Előző este fejben végigúszom a távot, minden egyes másodpercére odakoncentrálok, és ezekkel a gondolatokkal, érzésekkel alszom el. Egyébként minden mást ugyanúgy csinálok, mint máskor.

 hirdetes_810x300  

 

(…) Az Egerszegi Krisztináról készült dokumentumfilmet rongyosra nézted. Mi motivál téged?

 

Az a film nagyon nagy hatással volt rám, az úszás feltétlen szeretete talán ekkor született meg bennem. Azt hiszem, tulajdonképpen Egerszegi Krisztinának köszönhető, hogy beleszerettem ebbe a sportba. Na és persze anyukámnak, hiszen ő vette meg az Egérről készült videókazettát, amit végül én néztem meg kismilliószor. Minden szavát ittam, és alig vártam, hogy vízben legyek és ugyanúgy csináljak mindent, mint ő. Szinte belém égtek ezek a képkockák, sokszor eszembe jut a mai napig.

(…)

 

Emlékszem, milyen meglepetés volt mindenki számára, hogy mennyire örülsz a riói bronzodnak. A magyar mentalitás kicsit képviseli „a második az első vesztes” hozzáállást. Mit gondolsz erről?

 

Az Olimpiára úgy utaztam ki, hogy mindenképpen éremmel szeretnék hazatérni, ez szerencsére sikerült. Amiért mentem, azt sikerült hazahoztam. Emellett további olimpiai pontokkal gazdagítottam a magyar csapatot. Tökéletesen elégedett és boldog vagyok az eredményemmel, nem gondolom, hogy jobban tudtam volna örülni egy ezüstéremnek, mert tudom, hogy egyetlen elvesztegetett centiméter sem maradt a medencében, nincs bennem hiányérzet, kiadtam magamból mindent.

 

(…)

Mit szeretnél az olimpia után csinálni? Mik a sport utáni távlati terveid?

 

Jelenleg az úszás a legfontosabb, de természetesen vannak hosszú távú terveim is, így gondolok az aktív versenyzői létemet követő időszakra is. Mindig is érdekelt a pszichológia tudománya, és azt gondolom, hogy az élsportolóként megszerzett tapasztalataimat eredményesen tudnám hasznosítani mint sportpszichológus.

 

nlcafe.hu, Kapás Boglárka: az anyukája tornásznak szánta, végül úszóbajnok lett

Nyitókép: Lovagi Milán

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!