A rendkívüli parlamenti ülésen azt mondta Ficónak: „A királyi udvarban csak a bohócnak volt meg az a kiváltsága, hogy a király szemébe mondja az igazat.” Ön egy bohóc?

 

Ezt a miniszterelnöknek mondtam, aki egész végig Bašternák haverjával a parlamenti balkon alatt rejtőzködött. Három órán keresztül próbáltam figyelemmel kísérni és a szemébe nézni, még akkor is, ha kerülte a tekintetemet. Mondtam, hogy szidhat engem, mert azzal nem sért meg, de hallgassa végig, amit mondok. Ha valaki azt gondolja, hogy bohóc vagyok, akkor bohóc vagyok. Aki azt gondolja, hogy nem vagyok bohóc, akkor nem vagyok. Nekem mindegy, nem tépem miatta az ereimet.

 

Bohócnak véli magát vagy sem?

 

 hirdetes_810x300  

Az teszem, amit egy bohóc csinálhatott a királyi udvarban. Az emberek szemébe mondom az igazat, és ebben gyakran egyedül érzem magam. Csodálkozom az ellenzéki képviselőtársaimon, akik folyton valamivel kalkulálnak, és nem akarják, hogy nekimenjünk Bugárnak, Dankónak és esetleg Ficónak. De mindhárom a másik parton áll, és abba az irányba nem vezet az utunk.

 

(…)

 

Ön szerint helyes Bugár Bélát tolvajnak nevezni?

 

Anno azt mondta nekem, hogy ő nem fog az adócsalókkal szóba állni. Az az ember mondta ezt, aki meglopta a saját családját az R7-es építésekor.

 

Miért mondja azt, hogy meglopta a családját?

 

Mert azokat a telkeket a saját családjától vásárolta meg, azután pedig fél millió euróért eladta az államnak. Mindezek után nem ment oda a családjához, és nem mondta azt: figyeljetek, bekerestem a telkeiteken, gyertek, fele-fele arányban osztjuk szét.

 

(…)

 

Ön szerint helyénvaló a parlament elnökét „piszoknak“ nevezni?

 

Mikor mondtam neki, hogy piszok?

 

A kapitányos ügy során, amikor a Facebookon veszekedtek.

 

Lehet, hogy túl erősnek tűnik ez a kifejezés, de nem tudom, hogy milyen kontextusban is használtam. Úgy gondolom, hogy ezek az emberek piszkok, akik beszennyezték egész Szlovákiát. (…)

 

(…)

 

Kit tisztel a kormánykoalícióból?

 

Nem tudom. (….) ezen nagyon sokáig kéne gondolkodnom. A képviselők között vannak olyan emberek, akiket sajnálok. Mintha elhitték volna Ficónak, Dankónak és Bugárnak, hogy mindent őszintén gondolnak, most pedig csodálkoznak, hogy miképpen is hagyhatták magukat belerángatni olyasmibe, amiből már nincs kiút. Egyrészt sajnálom őket, hogy ennyire naivak, másrészt elmarasztalom őket amiatt, hogy nem tudnak kiszállni ebből az egészből.

 

(…)

 

Mi lesz, ha egyszer velük kell majd kormányoznia?

 

Kérem szépen, kivel is? Biztos, hogy ilyen helyzetre nem fog sor kerülni. Az én célom az, hogy az ilyesfajta embereket a politikából kizárjam, hogy feledésbe merüljenek épp úgy, mint Slota és Mečiar. Slotát elüldöztem egy kulcsfontosságú, a választások előtti vitáról. Miattam kellett távoznia, és úgy vélem, hogy emiatt nem jutott be 2012-ben az SNS a parlamentbe. Megtörtem Procházkát, Kaliňákot lelepleztük, és a trónörökösből csupán a Smer féregnyúlványa lett. Na és ki volt az, aki kiprovokálta Dankót, hogy megcsókolja a kitüntetéseit? Azt hiszem, hogy Danko esetében is sikeres vagyok, és folytatom tovább. Idegesek tőlem, ugyanis tudják, hogy tüske vagyok a szemükben.

 

DenníkN, Igor Matovič: Zložil som Procházku, z Kaliňáka je trpený apendix, darí sa mi aj pri Dankovi. A pôjdem ďalej

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!