(…)

Ha sikereket érünk el az anyanyelvi oktatás a kétnyelvűség a magyar nyelv regionális szinten való írott, beszélt vagy vizuális megjelenése terén az nem a Szlovák állam a velünk élő szlovákság ellen irányul hanem nemzetünk azonos elbírálása, kettős mérce nélküli megítélése végett történik.

 

Ha az adónk nem büdös az igényeink se legyenek azok. Megmosolyogtató azon emberek véleménye,akik a toleranciáról, elfogadásról, összefogásról írnak de az ilyen esetekben ők bagatellizálják el vagy fölöslegesnek kiáltják ki megvalósult igényeink egyikét.

 

Provokációt, örökös elégedetlenséget feltételeznek rólunk holott az intolerancia pattogó labdája pont az ő térfelükön van, mert ahelyett, hogy megelégedéssel summáznák az adott dolgot, ódákat zengenek arról, hogy nekünk magyaroknak miért nem kell ez vagy az. Ebben a tébolyban folytatva viszont felszólítanak arra, másban tartsunk össze küzdjünk magasztosabb dolgokért.

 hirdetes_300x300  

 

(…) Dél-Tirol, Katalónia, Svájc intő példa lehetne sokak számára akik az ipolysági nihil, tudatlanság és a történelmi ismereteik, hiányosságaik fehér foltjaik satírozására egy kis tudásanyagot szívhatnának magukba. Zatial toto je Slovensko nagyon szép mondat de ha nem gyakorlunk gesztust a velünk élő nemzetiségek felé, hogy lesz valaha is összefogás, előrelépés bármiben is?

 

(….) Addig még a fejekben nem lesz rend ne várjunk csodát, sem gazdasági vagy szellemi fellendülést. ” Nyelvében él a nemzet ” de ez nem zárja ki a békés együttélést. Csak akarni kell..

 

Dian Csaba Facebook-bejegyzése

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!