Tekintet nélkül arra, hogy ki mit gondol a szerencsejátékok betiltásáról, ha a város 136 ezer, 18 évnél idősebb lakosa a hazárdjátékok betiltását kéri, akkor a politikusnak kötelező azt megszavaznia. Ellentétes esetben ismét bebizonyítja, hogy a lakos véleménye legfeljebb a választások előtt számít.

(..)

Az elképzelhetetlen valósággá vált, amikor sikerült több mint 136 ezer aláírást összegyűjteni. A hivatalos leadás után az ívek egy része eltűnt a hivatalból. Ez azonban nem volt elég, az „érvényes” aláírások számát is csökkentették, hogy gyengébb legyen a petíció ereje. Az átvizsgálás után több mint 30 ezer aláírást érvénytelenítettek.

 

A szavazás tétje óriási volt, a hazárdjátékokban ugyanis sok pénz van. A PR ügynökségük minden bizonnyal egy érvelést is előkészített, hogy a petíció miért érvénytelen és megvalósíthatatlan. A képviselők iskolázott része, akik magukat „értelmes koalíciónak” nevezik, meg szépen felmondták amit leírtak nekik.

(..)

 hirdetes_400x285  

Olyan információk is felmerültek, hogy egy képviselői szavazat ára a kötelező érvényű rendelet elutasításáért állítólag 50 ezer euró körül mozgott.  (..) Nem támogatom a szerencsejátékok teljes betiltását, mert néha én is szeretek pókerezni, ami szerintem a hazárdjátékok egyik formája.

 

De ennek ellenére, megválasztott képviselőként nem ignorálhatok 130 ezer pozsonyi lakost. Ha a meggyőződésem szöges ellentétben állna a többséggel, amelyet képviselnem kellene, akkor inkább visszaadnám a mandátumomat.

 

aktuality.skJán Hrčka : Hazard s Bratislavčanmi 

(a szerző Pozsonyligetfalu képviselője a városi testületben)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!