(..)

Beszélgetésünk idején még nem tudni, lesz-e népszavazás, vagy visszalépünk. Te mit tartanál helyesnek?
A BOM (Budapesti Olimpiáért Mozgalom) a jelenlegi helyzetben egyértelműen azt szeretné, hogy igenis legyen népszavazás, kérdezzük meg az embereket. Ezzel együtt vizsgáljuk meg, hogyan jutottunk ide az említett korábbi egységes támogatottságtól, mi volt a probléma, és ha nem 2024-re, akkor 2028-ra próbáljuk meg elnyerni a rendezés jogát. Ehhez az is kell, hogy nézzük meg, mi garantálja az átláthatóságot, ami kapcsán a legtöbb kritika érkezett.

 

Mi a BOM érve az olimpiarendezés mellett?
Az ilyen rendezvények előreviszik a rendező országot. Barcelona lakosai úgy tartják, 10-15 évvel előbbre tartanak önmagukhoz képest azáltal, hogy 1992-ben olimpiát rendeztek. A NOB kifejezett szándéka ráadásul, hogy a közepes méretű nagyvárosok is rendezhessenek olimpiát, erre fókuszál az Agenda 2020 program is. Nem véletlenül van így, hiszen e nélkül eljutna oda a világ, hogy egy napon senki nem akar majd megrendezni egy olimpiát.

 

Mit szólnál, ha az a döntés születne, hogy visszalépünk a pályázattól?
Szerintem hülyét csinálnánk magunkból a világ előtt. Azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni. Magyarország számára kevés kitörési pont adódik, hiszen nem valószínű, hogy egy próbafúrás nyomán valahol hazánkban feltörne az olaj, vagy a magyar banktitok miatt elkezdene hozzánk áramlani a világ pénze. (..)

 hirdetes_810x300  

(..)

Ha lesz népszavazás, mennyire látod esélyesnek, hogy holnapután, vagy hónapok múlva az olimpiarendezés mellett voksoljon a többség?
Holnapután semennyire, hónapok múlva látok rá esélyt. Rengeteg alapvető információ nem jutott el az emberekhez, például az, hogy a NOB 300 milliárd forintnyi összeget biztosítana a rendezéshez. Ez 16 darab Groupama Aréna ára. Meggyőződésem, hogy az emberekkel másként kell beszélni, mint ahogy eddig történt, nyíltabban, őszintébben érdemes kommunikálni. Nem kell félni attól, hogy jajj, megtudnak valamit, és mi lesz akkor. Azért vállaltam el a BOM szóvivői feladatát, hogy ez a nyíltabb, őszintébb párbeszéd megvalósulhasson.

 

szemlelek.blog.hu – Interjú Gundel Takács Gáborral

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!