Emlékeznek arra, hogyan dicsekedett Robert Fico azzal, hogy kormánya államosította az SPP-t? Már akkor világos volt, hogy a vállalkozást nem az állam, hanem az oligarchák irányítják.Ma ezek az állítások teljesen beigazolódnak. Nagyon ronda módon. Az SPP (gázszolgáltató)  vezetésében az államot Ján Szalay vállalkozó képviseli.

 

Ő az a vállalkozó, aki 20 évvel ezelőtt a Szlovák Kreditbank vezetésében is ott volt – pont abban az időben, amikor szétlopták a bankot. Kötődött a Konsult Real céghez is, amely a VÚB Bank partnercége – pont abban az időben, amikor a cég forrásait lecsapolták.

 

Mindkét esetben milliárdos csalás történt félig állami bankokban, „vállalkozók” irányítása alatt, amit a rendőség is vizsgált.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár és emberei

 

2016 novemberétől az államot Szalay képviseli az SPP-ben.

 

Hivatalosan a Smeres gazdasági miniszter javasolta a pozícióba. Nem hivatalosan a Most koalíciós párt. És egyáltalán nem hivatalosan pedig minden bizonnyal Világi Oszkár nagyvállalkozó embere, aki éveken keresztül mozgott a Bugár-vezette MKP körül. Szalay Világi több cégében is dolgozott.

 

Ez lehet a legfőbb indoka annak, miért választott az „állam” olyan képviselőt kereskedőjének, aki csaknem negyven cégben szerepelt és aki a múltban nem volt képes megállítani a Szlovák Kreditbank vagy a VÚB milliárdos szétlopkodását.

(..)

 

aktuality.skDag Daniš: Ako si oligarchovia krájajú štát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!