Fico kemény alfahímet játszik és a közhivatalnokokból hozzá nem értő trotlikat csinál. (…) Nem csak az igencsak teátrális videóról van szó, amelyen [Fico] az Állami Egészségbiztosító igazgatójával beszél dühöngve, hogy „marhaságokat“ készített elő, és arra utasítja, hogy dobja az egészet a szemétbe.

 

Utasítás a közösségi hálón keresztül

 

Januárban Fico személyesen dobta ki a szemétbe az energiaszámláit és utasításokat adott az Árszabályozási Hivatal vezetőjének, hogy mikor és hogyan változtathatja meg az árakról hozott határozatát. Az erről készült videót Fico szintén közzétette a facebookon.

 

 hirdetes_300x300  

Nem sokkal ezután újabb videót töltött fel, amelyen azzal dicsekedett, hogy sikerült alacsonyabb árat kiharcolnia a vezetékes vízre is – miközben az Árszabályozási Hivatalt is leordította. (…)

 

A Smer offenzív kampányhadjárata

 

A kormányfő bohóckodása mögött valószínűleg Erik Tomáš illetve csapata áll. Tomáš Robert Fico stábjának vezetője. A kormányfő sajtóosztálya egyre elszántabb, minden fronton fokozza a jelenlétét (sajtó, közösségi oldalak, PR események).

 

A kormányfő nyilvános szerepléseivel az a gond, hogy hihetetlenül primitívek. Egyrészt, próbálják úgy ábrázolni Ficot, mintha Superman lenne, akii megkerülhetetlen. (…) Másrészt, szereplései hihetetlen alantasságról tesznek tanúbizonyságot.

 

Először is, Fico ezeken a felvételeken lealacsonyítja a közhivatalnokokat. Durván beavatkozik hatáskörükbe – élő adásban, mint egy valóság showban. Úgy bánik velük, mint tehetetlen hülyékkel, nevetség tárgyává teszi őket, megfosztva hatalmuktól.

 

Másodszor, Fico nyilvánosan szabályt és törvényt sért (például a hatásköri törvényt). Beteg dolog, hogy a kormányfő és csapata beavatkoznak a miniszterek hatáskörébe – és a Facebookon keresztül utasítja embereiket (mint az Árszabályozási Hivatal és az Általános Egészségbiztosító igazgatóját). (…)

 

Harmadszor, Fico olyan dolog miatt csapott oda, amit saját politikája okozott.

 

Az Általános Egészségbiztosító leginkább azért úszik az adósságban, mert évekig fosztogatták a Smer által kinevezett menedzserek. Az új igazgató, Kočan kénytelen volt takarékossági tervet készíteni, mert a biztosító kasszája üres. Összesen 280 millió euró hiányzik belőle.

 

Az Árszabályozási Hivatal döntéseit és az energiaárakat is évekig torzította az EPH és a Smer mögötti lobbisták tevékenysége.

 

Erre Fico, mint a rendszer feje beindul, és macsót játszik a kamera előtt. Mint egy mexikói szappanoperában. Ficonak finoman megsúghatná valaki, hogy a műfaj, amibe belekényszerítették, a paródia…

 

Aktuality.sk, Komentár Daga Daniša: Ako patrón z mexickej telenovely

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!