Rangadó, derbi lesz ma a nagyszombatiakkal. A csallóközi sárga-kékek összecsapnak a pályán a piros-feketékkel. Derbi ez a javából. Hiszen a Slovan után ez a második olyan mérkőzés, amelyre nagy erőkkel készül szinte mindenki. Mi, szurkolók különösképpen.
Van a nagy világban számos olyan mérkőzés, amely az adott országban a legnagyobb összecsapásnak számít. Amikor a két szurkolótábor megmutatja erejét, a sajtó össztűz alá veszi a két klubot, a játékosok pedig felfokozott állapotban lépnek a pályára.


Magyarországon a Fradi-Újpest, Spanyolországban az El Clásico, Szerbiában a Partizan–Crvena zvezda csúcsrangadó, az angliai North West derby, vagy László Csaba korábbi klubja kapcsán az Old Firm, azaz a Celtic és a Rangers rangadója.


Nekünk, dunaszerdahelyieknek egyik ilyen összecsapás a nagyszombati Spartak elleni mérkőzés. Jól tudjuk a „traktoristák” mindig nagy számú szurkolótáborral érkeznek a stadionunkba.


Több emlékezetes mérkőzést is játszottunk már a Spartakkal, az egyik ilyen, amikor 2008-ban 3:0-ra nyertünk otthon. A meccs érdekessége pedig többek között az is volt, hogy az egyik nagyszombati szurkoló befutott a pályára és letépte a kerítésünkről a magyar zászlót. Na, de nem volt rest a magyar! Utánaszaladtak fiaink és Pista egy tasli kíséretében visszaszerezte nemzeti lobogónkat a tolvajtól.


Lázban égünk, hiszen ismét megközelítjük majd a telt házat, ami nyugodt szívvel mondhatjuk, ebben a bajnokságban csak a DAC-nak sikerül.


Jó kis vasárnapi programnak nézünk elébe, de hogy csapatunkat a győzelemre segítsük, mindannyiunkra szükség lesz a lelátón. Több ezer torokból kell zúgnia a Hajrá DAC! rigmusnak. Az ellenfél szurkolótábora egészen biztosan nem lesz csöndben, ezért most még jobban oda kell tennie mindenkinek magát a mérkőzésen. Ne kíméljük a hangszálakat, egy kis rekedtség a meccs után szinte mindennapos.

 hirdetes_810x300  


A március 15. koszorúzás után László Csabával beszélgettünk és megígértük neki, hogy a hangszálaink segítségével zúgni fog a stadion. Ő is megígérte, hogy mindent elkövetnek a győzelemért. Úgy legyen!


Nincs más dolgunk, mint készülni a rangadóra. Sárga-kékbe és piros-fehér-zöldbe öltözni testestől-lelkestől és irány az aréna, ahol harc lesz. Harc a győzelemért, harc a becsületért!


Hajrá DAC!

 

 

Karaffa Attila: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!