Érthető, hogy a Most-Híd a programnyilatkozatban szereplő dolgok mellett foglal állást, de gyakran csupán többletmunkát végez.

(…)

 

Míg Danko a politikai szereplésével már nem tud minket meglepni, addig a Most-Híd koalíciós képviselői mindig tudnak újat mutatni. Ez a párt azzal magyarázta a koalíciós kormányba való belépését, hogy nem volt más lehetőség, hogy elhatározták, gátat építenek az extrémizmus ellen, és igyekeznek megtartani Szlovákia külpolitikai irányultságát.

 

(…) Érthető, hogy a Most-Híd mindenben amellett voksol, amiben a koalíció elkötelezte magát, sőt még az is világos, hogy miért nem támogatták Kaliňák visszahívását  – ha egyszer valamit már aláírtak és valaki mellett voksoltak, akkor már nehéz az egészből kiszállni.

 hirdetes_810x300  

 

Csakhogy ezen kívül olyan dolgokat látni, amelyek egyáltalán nem szerepelnek sem a koalíciós szerződésben, sem a programnyilatkozatban. Egyszer a Most-Híd csatlakozik a transzparensek betiltásához a tárgyalóteremben, másodszor pedig az államfő kormánygép-használatának olcsó kritikájához. A Bašternák-ügyet elintézik azzal, hogy megelégszenek Kaliňák benyújtott dokumentumaival, és a levelek felnyitását pedig Bugár Béla azzal magyarázza, hogy erről is csak és kizárólag Matovič tehet. Feszülten várjuk, hogy a Most-Híd mit lesz még képes kimagyarázni, és miféle többletmunkával fog az elkövetkezendő három évben előrukkolni.

 

DenníkN, Tomáš Gális: Čo bude ešte Most-Híd schopný ospravedlniť?

Nyitókép: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!