Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Szemle

Richard Sulík: A legjobb szociális védekezés az elegendő munkahely

A legjobb szociális védekezés az elegendő munkahely.

 

(…)

 

Fico úgy döntött, hogy boldoggá teszi a munkásosztályt. Hat módosítást talált ki, melyek segítenék a munkavállalók helyzetét, miközben leginkább ellehetetlenítenék a munkáltatókat. Robert Fico soha nem dolgozott a magánszérában (Andrej Danko sem, ha nem számoljuk a Lesostav szétlopását) és halvány lila fogalma sincs arról, milyen nehéz a munkáltatónak időre kifizetni a megnövekedett személyi kiadásokat, a bért és az elvonásokat.

 

 

(…)

 

A szocialista javaslatcsomag hatástalan, mint ahogy hiba a munkáltatók terhelése is. Rendszerszerű megoldásokra és megfontoltságra van szükség.

 

Évekig a munkanélküliség volt a legnagyobb probléma, és most, amikor csökken, hirtelen pánik van, mert kevés a munkaerő. Az egészet hagyni kell úgy ahogy van, amire igazán szükség van, az a vállalkozói környezet javítása. Ezt követően a bérek is emelkedni fognak. Törvényszerűen!

 

(…)

 

Fico javaslatait egyenként és önmagukban még elbírná a gazdaság, de együtt katasztrófát jelenthetnek.

 

 

DenníkNRichard Sulík: Prvomájové sociálne inžinierstvo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket