Amikor úgy tűnik, hogy rosszabb már nem lehet, mélyebbre már nem lehet süllyedni, akkor a parlament elnöke (vagy inkább kapitánya), Danko újra bebizonyítja, hogy igenis van mit elrontani, és nincs olyan ugróléc, amit ne tudna megugrani.

 

A döntéseivel napról napra bebizonyítja, hogy itt a legfőbb idő megszabadulni tőle.

 

Danko romboló hajlama

 

 hirdetes_810x300  

Azoknak a politikusoknak a listáján, akik Szlovákia demokratikus rendszerének aláásásán dolgoznak, Andrej Danko kiemelkedő helyet foglal el.

 

Mindemellett ismételten bebizonyítja, hogy egyáltalán „nem nőtt bele abba a nadrágba, amit visel”.  A „politikai naivitással” védelmezett tehetségtelenségnek már végzetes következményei vannak. Az első naptól kezdődően, amikor megszerezte a politikai hatalmat, úgy viselkedik mint egy elefánt a porcelánboltban. Amihez hozzányúl, mindent elront.

 

Veszélyt jelent a liberális demokrácia számára. A hatalom iránti beteges vágyában, vagy a Matovičtól való üldözési mániája miatt állandóan megpróbálja korlátozni a liberális demokrácia alapvető elveit.

 

Veszélyt jelent a közeli környezetére is – a Szlovák Nemzeti Pártra és a Most-Hídra is.

 

Veszélyes az SNS-re

(…)

 

Danko elvonókúra alá vetette a pártot, de nem szabadította meg egykori nyavalyáitól. Az a módszer, amellyel Danko újra a parlamentben és egyúttal a koalícióba vezette a pártot, végzetes következményekkel járhat együtt.

 

(…) Egyúttal az SNS egy olyan kormányba került, ahol a kormányfőnek sikeres tapasztalata van azzal kapcsolatban, hogy miképpen is kell négy év alatt a saját koalíciós partnereinek politikai potenciálját tönkretenni.

 

A koalícióban való tényleges befolyásról való lemondás, a gyorsaság, amivel ez a kormány megalakult, valamint az egész folyamat nem transzparens háttere azt sejteti, hogy az SNS elnöke a döntés során nem az SNS választóihoz, hanem az oligarchákhoz és Ficóhoz igazodott.

 

Halálos Bugár és a Most-Híd számára

 

Fico oldalán a koalícióba való belépés Bugár és a Most-Híd számára jelentős elhajlást jelentett a választások előtti ígéretekről  és nyilatkozatoktól. (…)

 

(…) Viszonylag sikeresen tudták megvédeni a koalíciós együttműködést az SNS-szel is. Mindezt annak ellenére, hogy a választások előtt az SNS elnöke ezt a fajta együttműködést gyakran megvétózta.

 

Miután a választások utáni preferenciák süllyedésén mindez meg sem látszódott, Bugár és csapta élvezhette azokat a bónuszokat, amelyeket a szedett-vedett kormányban való részvételére kapott. A pártban a jó hangulathoz pedig azok a nyereségek is hozzájárultak, amelyeket a Most-Híd Radoslav Procházka politikai öngyilkossága miatt bekaszált.

 

A nyár után jött a tél, és vele együtt Danko kapitány első ballépései. A parlament elnökének kapitányi rangra való emelése nemcsak az SNS preferenciáinak csökkenésében látszódott meg, hanem mentora, „jó barátjának és szomszédjának”, Bugár pártjának visszaesésében is.

 

(…)

 

A parlamenti ellenzéknek nincs képessége arra, hogy visszahívja a parlament elnökét. Danko további ténykedése pedig paradox módon tovább segít neki, és vele együtt a Smernek is, akinek az akoljába újra visszatérnek az elveszett báránykái.

 

Más helyzetben van azonban Bugár és az SNS tagjai. Amennyiben valóban az érdekükben áll az, hogy a parlamentben maradjanak, akkor itt az ideje, hogy megszabaduljanak Dankótól.

 

Aktuality.sk, Jozef Lenč: Najvyšší čas zbaviť sa Danka (názor)

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!