Macron megpróbálja majd megbüntetni Magyarországot és Lengyelországot – állítja a francia elemző, Florent Parmentier.

 

Még Mélenchon népszerűsége is gyorsabban növekedett, mint Le Pené. Számára ez lehet a csúcspont.

(…)

 

Franciaország a választások előtt rendkívül megosztott volt. Várható, hogy Macron újra egyesíti az országot úgy, ahogyan ígérte?

  hirdetes_300x300   

 

(…) A második körben sokan nem Macronra szavaztak, hanem Le Pen ellen. Egy felmérés szerint a választók 43 százaléka ilyen volt. A választóknak csupán a 16 százaléka szavazott tudatosan Macronra. Ők voltak azok, akiket tényleg meggyőzött a programja.

 

Ezért nem lehet azt mondani, hogy egész Franciaország Macron programjára szavazott. Ebben az esetben a parlamenti választás lesz kulcsfontosságú, erre pedig a jövő hónapban kerül sor. Ott majd meglátjuk, hogy Macron pártja, az En Marche! képes lesz-e megszerezni a többséget a parlamentben, vagy az elnöknek meg kell majd osztania a hatalmat a republikánusokkal vagy a szocialistákkal.

(…)

Mi vár most Le Pen pártjára?

 

A párt valószínűleg megváltoztatja a nevét. Le Pen biztosan meg akarja majd győzni az embereket arról, hogy nem egy extrémista pártról van szó. Mindezt annak ellenére, hogy a viták során annyira agresszív volt, hogy kimondottan úgy viselkedett, mint egy extrémista vezető. A párt népszerűségének emelkedését a választások derékba törték. Elképzelhető, hogy Le Pen és pártja számára ez volt a csúcspont. Amennyiben figyelembe vesszük a százalékokat, akkor például Le Pen ebben az évben nem volt olyan népszerű, mint mondjuk Mélenchon, aki öt évvel ezelőtt 11 százalékot szerzett, most pedig 19-et.

(…)

 

Macron megjegyezte, hogy beavatkozást tervez Magyarország és Lengyelország ellen, ugyanis ennek a két országnak problémái vannak egyes európai szabályok betartásával. Macron tényleg megbüntetheti ezeket az országokat?

 

Úgy gondolom, hogy a lépései összhangban lesznek a gondolataival és azzal a módszerrel, ahogyan ő Európát látja. Meglátjuk, hogy erről a többi európai vezetőt is képes lesz-e meggyőzni. Azt nem tudom elképzelni, hogy ebben a kérdésben otthon, Franciaországban bárki is szembeszegülne vele.

 

Én azt várom, hogy különböző okok miatt kemény lesz Oroszországgal és Brüsszellel szemben. Ha mindebben közös nevezőre jut Németországgal, akkor Macron néhány dolgot tényleg megváltoztathat.

 

Sme.sk, Analytik: Aj Mélenchon rástol rýchlejšie ako Le Penová. Toto môže byť jej vrchol

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!