Agyrém egy olyan menedzser, aki csak a pénzt viszi, de a munkát nem végzi el. Cégnek és országnak egyaránt.

 

Nincs pénzünk az új autópályákra. Az ellenzék nem engedi, hogy kölcsönt vegyünk fel rá, mert nem akarja feloldani az adósságféket. Ugyanilyen történettel magyarázkodik Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter is néhány napja. De úgy tűnik, ennyivel nincs elintézve. Evéssel jön meg az étvágy.

 

(…) Az Eperjes körüli autópályák építése elkezdődik, csak az ára miatti rémület hangját nyomják el egyéb gondok – amnesztiák, parlamenti veszekedések vagy az elfagyott eprek. Elérkezett az idő, és a miniszter aláírta a szerződést az Euroviával és a Doprastavval.

 

 hirdetes_810x300  

Így élünk mi itt Szlovákiában. Több mint 340 millió euró egy 8 kilométeres szakaszért. Az Európai Unió Kohéziós Alapja felvágja az ereit, még a korrupcióellenes egység, az OLAF sem tud majd észhez térni, ha meglátja, hogyan versenyeztették meg azt az autópályát. Több mint 40 millió euróba kerül egy kilométer, ez még Ausztriában is kuriózum.

 

Hogyan, miképp, a pénz Brüsszelből jött, a tender szlovák módra zajlott. Három szakasz egyszerre egy csomagban a kiszucai és a kassai szakaszokkal. Minden versenyben ugyanaz a három csoport „konkurált” egymással és minden versenyben mindig másik volt a legolcsóbb. (…)

 

 

Hiba Kassa esetében csúszott be, ahol a Skanska 20 százalékkal alacsonyabb árat ajánlott. Ha hasonló történt volna Eperjesnél, talán 70, Csacánál pedig 50 millióval lett volna olcsóbb az autópálya. Csakhogy nem történt, talán így jobban gazdálkodtak vele. Vajon mennyi pénz került a pártok fehér lovainak cégeibe és onnan az adóparadicsomokba? (…)

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Kremského: Prečo nie sú peniaze na diaľnice

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!