Matovič döntésével, hogy nem veszt rész Danko színházi előadásain, megmutatta személyiségének nagyságát. Senki nem róhatja fel neki, hogy ragaszkodik a képviselői fizetéséhez, ezért megvehető. Egyike az utolsó idealistáknak.

 

Az ellenzéknek nincs láthatóbb személyisége, mint Igor Matovič. Úgy tűnhet, hogy ha nem lesz a parlamentben, akkor az ellenzék veszíthet az erejéből. De nem.

 

Matovič ereje nem a parlamentben való ücsörgésben van, hanem abban, hogy ki tudja mondani az igazságot olyan módszerekkel, hogy azt mindenki megérti. Nincs szüksége a parlamenti reflektorok fényére, mert előadásának gondolatmenete és formája anélkül is figyelemfelkeltő.

 

 hirdetes_400x285  

Az tehetsége, hogy nem kell a parlamentben ülve Danko vagy Fico előtt arra várnia, hogy az újságírók észrevegyék, lehetőséget teremtett arra, hogy nemet mondjon. (…) Matovič az egyetlen szabad képviselő a mai parlamentben. Nem félt élni a szabadságával. Szabadon döntött úgy, hogy elege van a parlamenti színházból és inkább az emberekkel akar foglalkozni. A többiek pedig ülhetnek ott tovább csendben fizetésüket felszedve. Mert csak egyetlen szabad szívű hős van köztük, mégpedig Igor Matovič.

 

blog.sme.sk – Zoltán Tóth: Matovič je hrdina
kép: cas.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!