A legújabb közvélemény-kutatás a Most-Híd süllyedését vetíti előre egészen a választási küszöbig. Előfordulhat, hogy a Polis ügynökség 5,2 százalékos eredménye csak kilengés, de lehet figyelmeztető jel is, hogy a Most a koalíciós hármas legsebezhetőbb tagja.

 

Ennek egyszerű magyarázata van. Fico és Danko szavazóit összeköti a magas toleranciamértékük. Kicsit másképp mondva, azok a választók, akik pártjuknak mindent elnéznek. Ha a Smer választóit nem tántorították el az előző Smeres kormányok botrányai, akkor Kaliňák ingatlanügyei, Bašternák barátsága, Fico örökké tartó elköltözése a Bonaparteból vagy az Evka ügynökség sem fogja őket.

 

Csakhogy a Most választói máshogy viszonyulnak ezekhez az ügyekhez. Sokan már azt is nehezen nyelték le, hogy a Most egy ilyen kormányba belépett. (…) Miroslav Beblavý ellenzéki képviselő korábbi véleménye szerint „egy kicsit is értelmes kormány csak a magyarok részvételével tud kormányozni Szlovákiában”. „Szükségünk van arra, hogy finoman kinyissuk az együttműködés ajtaját bárkinek, aki a szlovákiai magyarokat képviseli.”

(…)

 hirdetes_810x300  

Ha a Most akár csak elméletileg is részese szeretne lenni ennek a forgatókönyvnek, akkor nem kellene hagynia, amíg a merülési küszöb alá süllyed (..) A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha az SDKÚ (2012) és a KDH (2016) után egy újabb un. polgári jobboldalt képviselő párt tűnne el a politikából. (..)

 

 

sme.sk – Márius Kopcsay: Vydrží to ešte Most alebo padne?

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!