Lőrinc
  • HUF: 346.28
  • USD: 1.18
  • 22 °C
  • 32 °C
Szemle

Hillary Clinton: Az Egyesült Államokban ma megtagadják a tudományosságot

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje minden korábbinál élesebben támadta Donald Trump elnököt. Clinton egykori alma materében, a Wellesley főiskolán mondott évzáró beszédet. Párhuzamot vont Richard Nixon és a jelenlegi elnök között.

 

“Dühösek voltunk, hogy az elnökválasztáson olyan embert választottunk, akinek az elnöksége végül is a megszégyenítő felelősségre vonásba torkollott, azt követően, hogy elbocsátotta az ellene nyomozást folytató tisztségviselőt”

Hirdetés(x)

 

– fogalmazott Clinton, utalva arra, hogy nemzedéke mit érzett a Richard Nixon volt republikánus elnök ellen indított és lemondásával végződött eljárás miatt.

 

 “De azt akarom, hogy tudjátok, túljutottunk ezeken a nehéz időkön, társadalmunk megváltoztatta a törvényeket és kiszélesítette a jogokat és a lehetőségeket” – fogalmazott Clinton. Leszögezte, hogy szerinte a 2017-ben diplomázók “az igazság és az ész” ellen folytatott “teljes körű támadással” néznek szembe.

 

A közösségi oldalakon olvasható híreket és vitákat idézve úgy vélte, hogy az Egyesült Államokban ma megtagadják a tudományosságot, félelmet gerjesztenek illegális bevándorlóktól, muszlimoktól, kisebbségektől, szegényektől. A jelenlegi kormány költségvetését “szélhámosnak” minősítette, s azt állította, hogy “elképzelhetetlen kegyetlenséggel” intéz támadást az amerikai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a legfiatalabbak, a legidősebbek, a legszegényebbek és a legkeményebben dolgozók ellen.

 

MTI
borítókép: bostonherald.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2017. máj. 29. 17:07

Kedves Hillary! De a hazugságaitokat nem tagadjátok meg és egyenlőre nem tagadják meg az USA-ban sem,sőt még Európa egyes országaiban sem. Jobb lenne hallgatnál,mig ki nem derülnek rólad a piszkos dolgok.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket